Ettårsboken.

Häromsistones när V fyllde ett år så använde jag en gratiskupong jag fick mailad till mig i något reklamutskick. Den gav oss en fotobok på 30 sidor, där vi själva kunde välja bilder, text, typsnitt och liknande. För lite extra pengar gjorde vi boken med tjockare fotopapper och häromdagen damp den ned i brevlådan.

Jag tänker alltid att jag ska göra fotoalbum av utskrivna bilder men eftersom att det inte tycks bli av någon gång det här seklet så kändes detta som ett helt okej alternativ. Vi valde att skriva långa, beskrivande bildtexter om hur hens första år har varit, vad hen har lärt sig och vad vi har gjort tillsammans. Vi valde också att skriva det som en liten berättelse, så att vi kan läsa den som en saga för barnet. Tycker om tanken på att det är samma historia varje gång, vet ju själv hur himla förtjusta barn är i upprepning.

Det bästa av allt är nog att boken blev så himla fin och personlig. Alla våra favoritbilder fick plats och det känns som något som kommer att vara en självklar del av vår bokhylla tills barnet *darrar på läppen* tar sitt pick och pack *snyter mig i en gardin* och flyttar *hulkar något skrikigt och ohörbart* HEMIFRÅN. *tittar mot horisonten och nynnar vem kan segla*

20131026-173259.jpg

20131026-173310.jpg

20131026-173317.jpg

20131026-173326.jpg

20131026-173335.jpg

Fin va?

 

4 thoughts on “Ettårsboken.

  1. Jag gjorde en fotobok ”Sommaren 2011” med bilder på pojkarna från specifikt den sommaren och jag älskar den! 🙂 Den var inte lika flådig och tjock och mer som ett kollage bilder mestadels utan text, men likfullt älskar jag den. Jag använde Fujifilms fotoframkallningstjänst, lättanvänt och bäst av allt – om man började jobba på boken kunde man spara den nästan hur länge som helst, var alltså inte tvungen att göra färdigt den på en kväll. 🙂

    Nu fick jag lust att göra ”första året” böcker till alla tre, den boken ni gjort såg fantastiskt fin ut! 🙂

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s