Blogghen drömmer: Menscafé!

Jag pratade med en gammal vän häromdagen som pratade om ett menscafé, som var typ som en samtalscirkel dit kvinnor kunde komma och prata med varandra om kvinnofrågor.

Det fick mig att fundera. Tänk om det faktiskt hade funnits ett menscafé? Jag menar bokstavligt talat.

Tänk dig att det vrider till i magen så att du inte kan stå upp. Din PMS gör att du bokstavligt talat känner för att ta livet av dig. Blodet droppar och du vill helst bara dö.

Varför då inte ta och droppa in på menscaféet?

Välkommen till denna frizon, där alla som identifierar sig som kvinnor är välkomna att våndas tillsammans. Här finns det liggvänliga soffor som alla är utrustad med en varm och gosig katt som snällt ligger på magen där en har lagt den. Sofforna är även utrustade med plädar, varma tofflor och någon som stryker dig över pannan eller ger dig fotmassage. Ta en tupplur om du vill, jag vet att man kan bli supertrött och däst av att ha mens. Vi väcker dig om en stund!

Har du ont i magen? Räds ej! På menscaféet bjuds det på TENS-apparat, vetevärmare och stora skålar med ibuprofen eller paracetamol – bara att välja! Kanske behöver du motion för att få bort din mensvärk? Varsågod att kliva in i den lilla gymdelen med löpband och crosstrainers, garanterat fri från tittande karlslokar. Träna tills mensvärken är borta, ta en skön bastu och kom sedan ut och sätt dig med oss.

Sugen på något att äta? Såklart! Menyn är bred och innehåller samtliga marabou chokladkakor i 200-gramsformat, ölkorvar, hummus, specialutplockad chipsmeny med samtliga dippsorter på antingen gräddfil eller soygurt, ostar, kakor, snabbmat eller glass. Du väljer! Är du sugen på det? Vi har det! 

Kanske lite vresig? Välkommen bort i hörnet och ta ett gäng dartpilar så kastar vi pilar på worst of patriarkatets fula nunor. Penetrera kvinnoförtryckarna med en spetsig pil mitt i pupillen. Känns det bättre? Eller kanske lite värre? Ledsen över livets vedermödor? Kom bort till hörnsoffan här borta. Här kramas vi, pillar varandra i håret, kollar på sorgliga filmer och tar hit gästföreläsare som kan lära oss mer om vad det är som händer i kroppen och vilken hjälp det finns att få mot alla pms-besvär. Här finns det också vin, i drivor. Om du vill ha förstås, annars kan vi fixa en stor kopp varm choklad med marshmallows i.

I badrummet finns det menskoppar, tamponger och bindor, både i engångsmaterial och naturmaterial – allt för att du ska hitta just ditt alternativ. Det bjuder vi på, det är förjävligt nog att ha mens ändå. Här blir det gratis! 

Bästa med menscaféet? Att det är en frizon för kvinnor med alla tänkbara bekvämligheter. 
Det sämsta? Att det inte finns.

Hur hade ditt menscafé sett ut?

 

7 reaktioner på ”Blogghen drömmer: Menscafé!

  1. ååååh det låter som en dröm, och just nu skulle jag behöva allt det där och lite till. vill utrota mens, vill utplåna den och aldrig mer drabbas av den. funderar på hur omöjligt det vore att vara gravid fram till klimakteriet så man kan slippa detta helvete, men misstänker att det inte är rätt lösning.
    ska faktiskt på pmds-bedömningsgrej den 5/11, så jag klamrar mig fast i den hoppfulla framtiden (höhöhö)

    tack för en av världens bästa bloggar! ❤

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s