Vinnarna i menskoppstävlingen samt MENSVERNISSAGE!

Oj herregud vad svårt det var att kora tre stycken vinnare i menskoppstävlingen. Jag har fått in flera fina bidrag och eftersom att det var så himla svårt så rådfrågade jag Svenska Menskoppen om vilka hon tyckte bäst om.

Vi är nu eniga och vill därför presentera tre stycken vinnare, varav samtliga består av olika uttrycksformer.

Ni som har vunnit får gärna maila era adressuppgifter till mig på blogghen@gmail.com, så vidarebefodrar jag dem till Annelie på svenska menskoppen.

VINNARE NUMMER ETT:
MAKANDER MED SIN MENSLIMERICK.

”Ok, här kommer förmodligen Sveriges mest framvärkta limerick

En kraftig dam från Njutånger
Skrev hiskerliga mens-klagosånger
Men hon fick ett nytt hopp
tävlade om en menskopp
nu skiter hon i det där med tamponger

Vinnarens motivering:
Man blöder i snitt 0,5dl blod/menstruation. En kvinna har oftast mens ca 12ggr/år. Om man räknar med att man får mens när man är 12år och får menopausen vid 50 så innebär det 38år med menstruationer. Sen kan man räkna bort några år för graviditeter och några år i början och slutet där menstruationerna kan vara oregelbundna då får vi ca 35år vilket i sin tur innebär 21liter mensblod.
Jag har ungefär 10liter kvar att blöda och dessa skulle jag gärna fånga upp i en menskopp istället för att använda svampframkallande bindor eller allt-blir-torrt-som-en-öken-tamponger. Jag tror helt enkelt att menskoppen är svanstastisk!
(…om det nån som undrar så älskar jag siffror och att göra uträkningar..)

Ja, vad kan man annat säga än att jag älskar limerickar? Bra genomfört. HURRA!

VINNARE NUMMER TVÅ
ISABELLE MED MENS OSV!

Vinnarens motivering:

Med tanke på att mina mensperioder brukar te sig på följande vis: flodvåg forsande ur mig dagarna i enda och mensvärk så ond som om djävulen själv höll hus i min kropp, är det på tiden att jag skaffar mig en menskopp. Dessutom, trots mina ringa 19 år, har jag nästa år haft mens i halva mitt liv (!!). Jag värnar verkligen om att min punani ska må så bra som den förtjänar, särskilt efter det att en nära vän fått vestibulit och hon talar om hur skönt det är att ha ett fungerande underliv. Min snippa är (typ) det viktigaste jag har och den ska hänga med mig hela mitt liv, och det minsta jag kan ge den är ett underverk i form av the menskopp.

PS. Mitt namn är också Isabelle och jag bor i Umeå likt du har gjort DS.

HURRA! STRÅLANDE! Hade gärna haft detta konstverk på väggen.

Nu har vi bara en kopp kvar att dela ut!

Det sista konstverket är… *trumvirvel*

VINNARE NUMMER TRE:
ALLTINGPA MED SIN MENSKOPPSKOPP.

Vinnarens motivering:

En menskoppskopp i lera, akryl och klarlack blir mitt ödmjuka bidrag (om en vill så kan det även vara ett mensblankt smyckesskrin). Kollaget är smakfullt designat i Paint, och bilden är uppladdad på en cool sida jag googlade fram, så jag hoppas länken håller.

20131014-210932.jpg

Efter fler gynstolssittningar än jag kan räkna, två operationer i mitt underliv (cysta + tumör), och för första gången på ca. tio år en normal mens som jag mallar mig rent löjligt över, så känner jag att mitt underrede fanken förtjänar en menskopp som sitter precis som den ska! Köpte en (efter Groupontips från dig på Twitter!), men den fungerade inte. Skulle så förbenat gärna få personlig hjälp med att hitta den menskopp som sitter som en juvel i min nya smashing mutta!

HEJA HEJA OCH GRATTIS! Så bra och roliga och KREATIVA ni är?!

Här följer de övriga bidragen som allihopa är värda en eloge och en applåd:

Lisapetronella med ett mobilskal.

Mikaela med ett mensmonster:

virka för en riktig virk- noob).

mensmonster

@Snutunge med sitt menskoppskollage:

Olag inkognito med sin abstrakta hyllning till kvinnokroppen:

Vanessa Hanse med sin teckning ”SKÅL”.

Sanna M med sin ”Ickelovsång till mensen”:

En icke-lovsång till mensen

Mens mens, varför finns du ens? Vem tusan vill ha mens?
80 dagar i år har jag skänkt åt dig – men vad har du gett tillbaka till mig?
Pms, dåligt humör, gråt och svett
Hela dagar helt utan sans och vett
Blod, kladd, snusk överallt
Endast mitt barn tycker det är ballt

När jag var 11, då längtade jag som en tok
Att få axla detta vuxna, kvinnliga ok
Detta ångrar jag bittert nu
När jag drygt åtta dagar i månaden känner mig som en gnu,
eller åtminstone en rätt vissen fru

Och på tal om fru – det är så orättvist – för min fru däremot,
För henne är mensen inget hot
Hennes cykel är lång, min är kort
Jag har mens lääänge, hennes rinner snabbt bort
Och detta för mig in på dagens motivering
Varför jag, arma kvinna! är värd en ny mensmundering!

Alla dessa mensskydd jag köpt i mina dar
Och med mina gener har jag minst 40 menstruerande år kvar
Så pleeease, blogghen du kära
Ge mig en menskopp, helt i min ära
Jag ska förvalta den så väl
I min stackars menstruerande kropp, mitt heliga kärl

Amen osv.

—–

Matildas bidrag:

Och sist men inte minst, Linneas tolkning av hur det känns att ha mens med tillhörande förklaring.

Mitt blygsamma bidrag är en skymt av min frukost en mensmorgon härom veckan. Det är lite så det känns, som om mensen är med en överallt och syns överallt under de där dagarna varje månad. Vill Ha Förändring och det känns som om en menskopp kan vara receptet på att göra det hela lite enklare så inte just MENS är vad jag tänker på vid äggmacksfrukosten.

2 reaktioner på ”Vinnarna i menskoppstävlingen samt MENSVERNISSAGE!

  1. eftersom detta är ett menskoppsinlägg med otroligt fina menskonstverk så vill jag bara säga att du fick mig att äntligen våga beställa en menskopp och nu sitter den i och gör sitt jobb och är allmänt fantastisk, så tack så mycket!!!

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s