364 dagar senare.

För ett år sedan, vid precis den här tidpunkten, så satt jag nedkurad i soffan i vår förra lägenhet. Jag kollade på någonting halvdåligt på tv, typ masterchef, samtidigt som jag använde en tensapparat och klockade värkar. Jag hade precis ätit den middag bestående av älgburgare,  klyftpotatis och coleslaw som min sambo hade lagat åt mig efter att  vi hade kommit hem från Östra sjukhuset där vi hade varit inne på kontroll. Vi hade åkt in vid 17-tiden efter att mitt vatten plötsligt hade gått över halva lägenheten, två dagar innan barnets beräknade födsel, men fick åka hem igen när det konstaterades att förlossningen inte riktigt hade startat.

Det känns så märkligt att tänka på att det har gått ett helt år sedan vi satt och var nervösa, förväntansfulla och väldigt, väldigt glada. Att det är ett helt år sedan vi lämnade lägenheten som bara två stycken för sista gången. Att det är ett år sedan värkarna blev regelbundna, jag fick tokont, vi åkte in till östra sjukhuset, blev inskrivna och födde vårt barn. Eller ja, nästan ett dygn senare, dvs.

Imorgon blir han ett år. Vilket år det har varit. Skitjobbigt och fantastiskt. Mitt lilla barn.

Just nu sitter vi och fixar inför kalaset imorgon. Min sambo gör marsipansrosor till prinsesstårtan han roddar parallellt med marspiankonsten och jag har precis pyntat, blåst ballonger och slagit in födelsedagspresenterna till födelsedagsbarnet.

Livets första små födelsedagspaket. *darrar på läppen*

 Fina vi

HÄR finns min förlossningsberättelse att läsa för den som vill.

20131011-223258.jpg

20131011-223309.jpg

 

(Dubbelpostar detta inlägg här också, istället för bara på Esska. Mest för att jag vill att det här inlägget ska finnas kvar här på Blogghen eftersom att det är en väldigt speciell dag för mig imorgon) 

2 reaktioner på ”364 dagar senare.

  1. Tänk att du har blivit mamma Isabelle<3 Det känns som alldeles nyss vi åkte hem från BB med dig i babyliften<3 och TÄNK att det blev just Ville! Vilken tur<3

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s