TÄVLING: Vinn en menskopp.

Efter mitt senaste inlägg om menskoppar fick jag frågan om jag inte kunde tävla ut en menskopp. Svarade att jag skulle höra mig för om det fanns någon som ville sponsra och DET FANNS DET! Jag behövde inte ens höra mig för. Annelie på menskoppen.se blev så glad över mitt inlägg och över att folk sprider ordet om menskoppar att hon erbjöd sig sponsra med inte mindre än TRE koppar till lika många lyckliga vinnare.

Förutom koppen vinner man även en medföljande menskoppen.se-påse samt personlig rådgivning från Annelie själv, gällande storlek/typ och liknande.

VISST LÅTER DET FÖR BRA FÖR ATT VARA SANT?

Det är det inte. Såhär peppad är jag just nu över denna tävling och det faktum att jag får möjlighet att sprida koppens lovord över sverige och HELA VÄRLDEN. Men först kanske bara sverige. Ja just det, skulle visa hur peppad jag är. Såhär peppad är jag!

Sjukt peppad va?

Iallafall.

Nu är det dags.

Nu kommer det.

Nu är det…

MENSKOPPSTÄVLING i samarbete med menskoppen.se!

1. Skapa ett menskonstverk.

Vässa vänstra hjärnhalvan, var ditt kreativaste och skapa ett mens-alster för att vara med och normalisera mens på ett schysst och roligt sätt. Har du en rolig anekdot på lager? Kan du sjunga? Kan du spela in en film? Är du bra på Vine eller kanske på instagram? Är du en fena på att skriva limericks, haikus eller kanske barnsånger? Kan du redigera foton i photoshop? Kan du en jättebra mensdans? Är du bra på att fotografera? Rita en teckning i paint eller scanna in en print. Skriv en symfoni eller gör en mensig mobilsignal. Valet är ditt. Det behöver inte vara någonting avancerat, eftersom att jag vet att avancerade saker avskräcker en. Så släpp pretentionerna och gå loss! ALLA SKA MED!

Alltså: Skapa ett fantastiskt eller halvmediokert men roligt MENSKONSTVERK och länka det här i kommentarsfältet.

2. Skriv ihop en motivering om varför just du ska vinna en menskopp.

Så enkelt är det!

Gör det ovan så är du med och tävlar om en av tre menskoppar med tillhörande menskoppen.se-påse och personlig rådgivning från Annelie på menskoppen.se. Glöm inte skriva med dina kontaktuppgifter. Är du dessutom ett gull som vill vara med och sprida menskoppens lov så tipsar du om denna tävling i din blogg, på din twitter, på din facebook eller någon annanstans på internet eller i riktiga världen där det kan tänkas passa bra. Ju fler bidrag desto roligare! Dessutom får du gärna gå in och gilla menskoppens facebooksida!

Efter tävlingen hamnar alla alster på blogghen som ett härligt mensvernissage. Bra va?

Tävlingen avslutas söndag den trettonde oktober klockan 23.59 och jag är enväldig domare. (Förlåt, men det här är min enda chans att få vara diktator, och jag tänker ta den)

Alltså, vi tar det igen.

 • 1. Gör kreativ menskonst på det sätt som passar dig bäst och skriv den i eller länka till den i kommentarsfältet
 • 2. Motivera varför just du ska vinna en menskopp!
 • 3. Gör det senast söndag 13/10 klockan 23.59 SÅ ÄR DU MED OCH TÄVLAR.

27 reaktioner på ”TÄVLING: Vinn en menskopp.

 1. Bella, det här är Mikaela som gick med dig i skolan för länge sen, och här MÅSTE jag bara få påminna om att du själv faktiskt redan har gjort det mest ultimata mens-konstverket någonsin! Vet inte om du kommer ihåg det, men dagen efter att jag hade fått min första mens så fick jag av dig en tampong med hår och ögon och kjol, med en fastsydd tygbanderoll med texten ”Grattis på dagen-efter-du-fick-din-mens-dag”. Det var väldigt fint!

  Det kan vara så att den kanske (tyvärr) åkte i sista rensningen nu, men jag ska kika efter den när jag är norrut nästa gång. Och finns den inte kvar, så gläds åt att den fanns med mig i iaf minst 13 år… 😀

  Tack för en väldigt rolig blogg, hoppas du mår bra!

  Gilla

 2. Ehh.. ehh.. ehh.. kreativt?! ..Konst?! …ehh.. tänka utanför (siffer)boxen?! *kallsvettig som tusan*
  Ok, här kommer förmodligen Sveriges mest framvärkta limerick

  En kraftig dam från Njutånger
  Skrev hiskerliga mens-klagosånger
  Men hon fick ett nytt hopp
  tävlade om en menskopp
  nu skiter hon i det där med tamponger

  Motivering:
  Man blöder i snitt 0,5dl blod/menstruation. En kvinna har oftast mens ca 12ggr/år. Om man räknar med att man får mens när man är 12år och får menopausen vid 50 så innebär det 38år med menstruationer. Sen kan man räkna bort några år för graviditeter och några år i början och slutet där menstruationerna kan vara oregelbundna då får vi ca 35år vilket i sin tur innebär 21liter mensblod.
  Jag har ungefär 10liter kvar att blöda och dessa skulle jag gärna fånga upp i en menskopp istället för att använda svampframkallande bindor eller allt-blir-torrt-som-en-öken-tamponger. Jag tror helt enkelt att menskoppen är svanstastisk!
  (…om det nån som undrar så älskar jag siffror och att göra uträkningar..)

  Gilla

 3. Ping: Får det lov att vara en kopp? (Varning för ASTERISK/VERSAL-CHOCK) | #blogghen

 4. Ping: Får det lov att vara en kopp? (Varning för ASTERISK/VERSAL-CHOCK) - Esska

 5. Ping: vinn en menskopp! | ett ritstift i din rumpa

 6. En menskoppskopp i lera, akryl och klarlack blir mitt ödmjuka bidrag (om en vill så kan det även vara ett mensblankt smyckesskrin). Kollaget är smakfullt designat i Paint, och bilden är uppladdad på en cool sida jag googlade fram, så jag hoppas länken håller.
  http://postimg.org/image/9jrfiv7r3/

  Min motivering: Efter fler gynstolssittningar än jag kan räkna, två operationer i mitt underliv (cysta + tumör), och för första gången på ca. tio år en normal mens som jag mallar mig rent löjligt över, så känner jag att mitt underrede fanken förtjänar en menskopp som sitter precis som den ska! Köpte en (efter Groupontips från dig på Twitter!), men den fungerade inte. Skulle så förbenat gärna få personlig hjälp med att hitta den menskopp som sitter som en juvel i min nya smashing mutta!

  Gilla

 7. En abstrakt hyllning till den underbara kvinnokroppen!

  Min motivering:
  Mina blödningar är kraftiga, och jag har oftast använt tampong av ren vana,
  men så började jag tänka på vad det är för något jag stoppar upp i min känsligaste del.
  Mestadelen av bomullen vi odlar idag är kraftigt besprutad, och vi tjejer trycker upp detta i brist på alternativ. Därför är jag otroligt tacksam att människor jobbar på och tar fram schyssta lösningar för både oss och naturen, för att inte tala om plånboken!
  TACK menskopp! 🙂

  Gilla

 8. Ping: Lelle rapporten. | #blogghen

 9. Jag tänker att jag jättegärna vill ha en menskopp så jag kan skydda mig mot blodet. Det är det nya nu. Mössa är såå 2012. Titta bara så glad och kristen man kan se ut när man är på fest bland apor och ballonger och verkligen känner att man kan lita på sin menskopp.

  Gilla

 10. Här är mitt simpla bidrag: ett verk ritat med promarkers. http://broderbella.webblogg.se/2013/october/mens-osv.html#comment

  Motivering:
  Med tanke på att mina mensperioder brukar te sig på följande vis: flodvåg forsande ur mig dagarna i enda och mensvärk så ond som om djävulen själv höll hus i min kropp, är det på tiden att jag skaffar mig en menskopp. Dessutom, trots mina ringa 19 år, har jag nästa år haft mens i halva mitt liv (!!). Jag värnar verkligen om att min punani ska må så bra som den förtjänar, särskilt efter det att en nära vän fått vestibulit och hon talar om hur skönt det är att ha ett fungerande underliv. Min snippa är (typ) det viktigaste jag har och den ska hänga med mig hela mitt liv, och det minsta jag kan ge den är ett underverk i form av the menskopp.

  PS. Mitt namn är också Isabelle och jag bor i Umeå likt du har gjort DS.

  Gilla

 11. Mitt bidrag: Skål!

  Motivering:
  Jag har såna jäkla problem med mitt underliv. Har eksem som gjort att jag får svamp gång på gång, och det var nog fem år sedan jag hade en längre problemfri period.
  Bindor och tamponger gör det förstås inte bättre, och jag har testat menskopp men inte hittat rätt storlek. Nu kämpar jag på med tygbindor, men att få hjälp att hitta rätt bland menskopparna, och få det att funka, vore typ revolution i mitt liv.

  Gilla

 12. Ping: Sista chansen att tävla om en menskopp! | #blogghen

 13. Aningen besviken på mig själv, meen… postar min dikt i skrift trots att den egentligen var tänkt att talas in. Ibland kör det ihop sig (ungefär lika ofta som jag glömmer köpa bindor, vilket leder till att gömman gapar tom när jag är inne på mensdag sju… en anledning till att vinna en kopp! Resten av motiveringen finnes i dikten!)
  Tänk nu att jag läser den högt och med inlevelse:

  En icke-lovsång till mensen

  Mens mens, varför finns du ens? Vem tusan vill ha mens?
  80 dagar i år har jag skänkt åt dig – men vad har du gett tillbaka till mig?
  Pms, dåligt humör, gråt och svett
  Hela dagar helt utan sans och vett
  Blod, kladd, snusk överallt
  Endast mitt barn tycker det är ballt

  När jag var 11, då längtade jag som en tok
  Att få axla detta vuxna, kvinnliga ok
  Detta ångrar jag bittert nu
  När jag drygt åtta dagar i månaden känner mig som en gnu,
  eller åtminstone en rätt vissen fru

  Och på tal om fru – det är så orättvist – för min fru däremot,
  För henne är mensen inget hot
  Hennes cykel är lång, min är kort
  Jag har mens lääänge, hennes rinner snabbt bort
  Och detta för mig in på dagens motivering
  Varför jag, arma kvinna! är värd en ny mensmundering!

  Alla dessa mensskydd jag köpt i mina dar
  Och med mina gener har jag minst 40 menstruerande år kvar
  Så pleeease, blogghen du kära
  Ge mig en menskopp, helt i min ära
  Jag ska förvalta den så väl
  I min stackars menstruerande kropp, mitt heliga kärl

  Amen osv.

  Gilla

 14. Mitt bidrag:

  Jag har kanske inte någon liten snyft historia om min kära livmoder. Men jag har en livmoder, och den blöder.
  Att vinna en menskopp vore otroligt häftigt! Om jag hade kunnat så hade jag beställt en till mig själv, men så är jag enbart 16år och har precis nyligen upptäckt att det ens finns menskoppar (tack vare diverse nyfunna bloggar där ni räknas in). Nästan ingen i min ålder vet om att det finns annat mensskydd än tamponger och bindor. Vilket är synd då många av oss enbart lever på studentbidrag and that ain’t much, speciellt om man varje månad måste spendera en mindre förmögenhet på bomull som ska stoppas upp och sen slängas.
  Så jag skulle sammanfattningsvis bli helt jävla lyrisk om jag vann en vacker liten kopp!

  Gilla

 15. Mitt blygsamma bidrag är en skymt av min frukost en mensmorgon härom veckan. Det är lite så det känns, som om mensen är med en överallt och syns överallt under de där dagarna varje månad. Vill Ha Förändring och det känns som om en menskopp kan vara receptet på att göra det hela lite enklare så inte just MENS är vad jag tänker på vid äggmacksfrukosten.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s