En annan sida av samma mynt.

VARNING FÖR HISNANDE GENERALISERINGAR:

Wow, vilken respons jag har fått på inlägget jag skrev igår. Supergulliga är ni och jag blir väldigt glad, och ledsen, över att se att det är så många av er som håller med mig och känner igen sig. Fick utöver medhållande och påhejande kommentarer även denna som jag skulle vilja kommentera:

Jag är en av de där som tycker att det är lite trist när människor presenteras som “mamma” i situationer där en man aldrig skulle presenteras som “pappa”. Ni har alla sett exemplen. Inte för att det är något dåligt att vara en god mamma (jag försöker, lyckas ibland och misslyckas oftare) utan för att ens eventuella föräldraskap kanske inte är det viktigaste i en jobbpresentation eller i en paneldebatt. /…/

Detta sätter fingret på någonting annat jag också stör ihjäl mig på. För lika fucked up som det är när folk som själv vill definiera sig som mammor inte ”får” det, är det när kvinnor dag ut och dag in ska definieras/presenteras/analyseras som mammor av ANDRA i sammanhang där den informationen kanske inte bara är ointressant utan också direkt irrelevant. Typ i media, intervjuer och dylikt.

JAHA VÄLKOMNA! Det här är vår sakkunnige vi har kallat hit i det här ämnet. Hon är inte bara superdupersmart professor/astronaut/civilekonom utan även MAMMA så låt oss prata lite om det. Och den här personen som är überkompetent och ska vara programledare för den här stora satsningen är ju inte bara det utan även morsa så låt oss fråga hur det egentligen går ihop med att hon har en femmånaders hemma? Vem ska barnvakta barnet och kommer inte hen få issues i framtiden av att ha haft en frånvarande mamma?!?! Jaha, här är den här coola smarta kvinnan som gjort allt möjligt kul och bra och vettigt men hon har inga barn så låt oss vinkla intervjun och fråga henne varför hon inte har barn, när hon egentligen ska ha barn, om det verkligen kan vara så att hon inte vill ha barn och varför i hela fridens namn då, har hon inget hjärta eller fick hon helt enkelt aldrig ligga? LEX JENNIFER ANISTON

Försök hitta någon intervju med en man som vinklats på samma sätt och vinn en godispåse eller varför inte en jäkla bil nu medan jag ändå är frikostig med vinsterna. (obs får ej vara någon av dessa tetiga PAPPA-tidningar som handlar om typ 3% om någon man som någon gång fick ett barn och 97% om livet med alla de coola prylarna och dyra kavajerna man kan köpa åt sig själv när man får vara pappaledig och hur man egentligen bäst tajmar pappaledighet med stora sportevenemang/tvspelssläpp/korvstoppartävlingar) (obs är seriös, pappatidningarna är riktigt dåliga) (alltså jag lovar)

Nej, det kommer inte att hända. Jag ser aldrig kända/okända män ifrågasättas, analyseras och granskas under lupp gällande föräldraskap på det sättet som kvinnor gör. Intervjuer vinklas liksom sällan åt det hållet. Om de inte själva vill förstås, då kan de drälla in hos Skavlan och antingen framställa sig själva som superpappor som till och med varit papplediga alternativt skratta lite sorgset åt hur de aldrig var där och att det ju inte var så bra men att livet blev ganska bra ändå och så sitter publiken och ba ÄLSKAR dem för det.

Såatteh. *frustar*

Kanske gled ifrån ämnet lite nu. Så kan det gå. Har en Janssons frestelse som står på köksbordet och distraherar mig från allt vettigt tänkande. Kan alltså ej ta ansvar för om analysen ovan var spretig, haltande eller kanske till och med ganska dålig. Var var vi ens? Mu?

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s