Det stora reklamkräkset.

I våras när vi flyttade in i den här lägenheten så gjorde vi oss av med vår TV och lät bli att skaffa en ny. Nu kan det låta som att vi är en väldigt medveten familj som ser till att varje livsval vi gör bottnar sig i väl genomtänkta blablablasnark. Så är det inte riktigt, utan det handlade mest om att vår förra TV var en av de sista kvarvarande tjock-TV-apparaterna (som fortfarande bodde i ett vardagsrum och inte i en sommarstuga dvs) och att den helt enkelt inte fick plats i vår nya lägenhet som är marginellt mycket större än en skokartong. Eller ja, om vi pratar om en väldigt stor stokartong.

HUR SOM HELST

Det jag ville komma till är att jag inte tittar på så mycket TV längre. Missförstå mig rätt nu, när vi väl tittar på någonting på datorn typ netflix eller någon av tv-kanalernas playtjänster så konsumerar vi uteslutande fulkultur, det är inte det jag försöker säga. Det jag försöker poängtera är att jag aldrig längre tittar på TV-reklam. När jag tidigare ikväll tänkte spendera mitt gräsänkeskap med att titta på Idol 2013 blev det därför en smärre chock hur gräsligt det är med TV-reklam. Jag HATAR TV-reklam. Faktum är att jag hellre bygger in en hörselslinga i örat där det spelas Teletubbiesplinkeplonk 24/7 än att behöva titta på reklam.

Nej, tacka vet jag när man får se riktigt bra TV som Halv åtta hos mig eller Gladiatorerna eller Text-TV UTAN REKLAM *skickar in en arg insändare*

 

4 reaktioner på ”Det stora reklamkräkset.

 1. Åh men ELLER HUR. Har ingen tv pga fattig student och kör alltid AdBlock på datorn – det skonar mig från så jävla mycket skit men gör migdesto känsligare när jag väl konfronteras med det.

  Gilla

 2. Jamengud.
  Vi tittar så gott som aldrig på ”TV-TV”, trots att vi har en fin stor sak hängande på väggen. Bara Netflix eller HBO, eller -Play någon enstaka gång.

  TV’n är dock bra eftersom SVT’s Barnkanalen och Playhouse Disney är reklamfria och det är det våra stackars barn får hålla till godo med (samt förstås Netflix). 🙂

  Ibland, mycket mycket sällan, när jag viker tvätt runt midnatt brukar jag slå på klassisk TV-TV och det slutar ALLTID med att jag tittar på SVT eftersom precis alla andra kanaler har allt för mycket reklam. Jäkligt synd. Eller, who cares, their loss! 🙂

  Gilla

 3. Ja visst blir det tydligt? jag har inte haft tv på några år, tre år typ, och det var inte heller ett medvetet på det där sättet man kan hålla långa utlägg för, men efter det tycker jag att reklam har blivit så övertydlig absurd. Jag minns en gång när jag inte sett tv på skitlänge och såg nåt om dove som är för ”alla kvinnor”. Och så stod dessa ”alla kvinnor” på rad, smala, mulliga, bleka, eller solbrända , och dansade och stojade och var skitglada?? Jag vet inte jag dog nästan av förvirring för det var helt ologiskt. De stod på rad avklädda som om de skulle avrättas men de bara dansade för att de smort sig med dove.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s