Saker jag gör för att undvika människor.

Iphone 2012 210

I många sammanhang är jag nog en ganska social varelse med lätt för att prata och umgås, men i det stora hela är jag en konflikträdd ensamvarg som själv vill bestämma över min mänskliga kontakt. Det yttrar sig till exempel på följande vis:

 • Jag går till tvättstugan 30 minuter innan tvättiden faktiskt är slut eller 30 minuter efter att den har slutat, allt för att inte riskera att stöta ihop med någon granne där inne. Obs, att mina saker hänger på tork 30 minuter efter tvättidens slut påverkar inte nästa persons möjlighet att lägga in sin tvätt i maskiner så sätter alltså inte mina grannar i skiten *ler snällo*
 • Skulle jag trots allt höra att en granne öppnar sin lägenhetsdörr medan jag går i korridoren utanför så SPRINGER JAG FÖR LIVET OCH KUTAR IN I HISSEN ELLER GÖMMER MIG I EN TRAPPA. Så att jag ska slippa bli sedd av grannen. Normalt.
 • Ifall jag går på trottoaren och närmar mig ett övergångsställe där jag ska gå över och där en bil kommer körande så låtsas jag allt som oftast som att jag ABSOLUT INTE ska över gatan. Istället går jag helt casual några meter förbi övergångsstället och väntar tills bilen kört förbi innan jag  smyger tillbaka och går över. VARFÖR. GÖR. JAG. DETTA.
 • Jag svarar aldrig på okänt nummer.
 • Jag vill inte prata i telefon med människor jag bara känner lite vagt. Ofta skyller jag på ”darrig täckning” och hänvisar till sms, telefonsvar eller mail.
 • Jag vill helst inte prata i telefon alls, faktiskt.
 • *ler social varelse*

Vad har ni för märkliga saker för er, era introverta freaks?

20 thoughts on “Saker jag gör för att undvika människor.

 1. Check på att gömma sig i trapphus, ej svara på okänt nummer, och att föredra skriftlig framför muntlig dialog. Att gilla att prata via text är ju så himla bra pga historiken och att man kan backtracka. När min chef insisterar på att jag ska ringa folk så har jag en hel del gånger sagt att jag försökt nå personen via telefon men istället sms:at eller mailat.

  Gilla

 2. Jag gör precis som du på alla punkter.
  Det där med bilar är inget jag plågas av dock. Jag går lika gärna över vägen där det inte är övergångsställe, som där det är streck. Jag avskyr att stå och försöka ”söka ögonkontakt” med bilföraren. Och sen göra en ”tack”-gest ifall hen stannar.

  Gilla

 3. Igenkänninghen!! Jag älskar såna snabbkassor med självscanning så att man slipper mänsklig kontakt. Har svårt att påkalla uppmärksamhet för att få betala notan på restaurang med.. Tur att jag inte ska jobba med människor :))))) *pluggar till vårdyrke*

  Gilla

 4. Ungefär exakt samma. Men har egen tvättmaskin och torktumlare så jag slipper tvättstugan.

  Och, i mitt område är det visst kutym att folk med barnvagn/barncykelkärra hälsar på andra med samma tillbehör, trots totala främlingar. Ler och låtsas uppskatta.

  Gilla

 5. Skönt att höra att jag inte är den enda som är sån. Jag brukar gå lååånga omvägar om jag ska till affären eller stan för att slippa möta människor.Det kan ta flera timmar att göra ett enkelt ärende… Brukar även gå tidigt på morgonen då jag vet risken att möta någon är mindre då de flesta jobbar eller är sjusovare. Och har planer att flytta till en annan stad andra sidan av Sverige så jag kan känna mig trygg när jag går ut. Vill helst vara anonym ute på gatorna. Inte lätt att ha social fobi när man bor i en liten stad :/

  Gilla

 6. Frustade till så det sprutade tandkräm av ”låtsas allt som oftast som att jag ABSOLUT INTE ska över gatan” när det kommer en bil. Hahaha! Jag hatar att prata i telefon. Framförallt att svara och den första minuten. Fryser även till is när det plingar på dörren, om jag inte vet att det ska göra det.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s