Blawgtahrk.

Ja, en kan väl egentligen inte kalla det för något annat än en klassisk bloggtorka. Sommaren har gjort sitt och jag har varit superointresserad av att sätta mig framför datorn och knappa ned något i stil med ”Idag har jag plockat svamp. Det var kul. Ikväll ska vi laga svamp. Det ska bli kul. Sen ska vi äta svampmacka. Det ska bli gott” . Det är liksom så det hade blivit om jag hade försökt.

Nu däremot är det andra tider på gång! Första september kilar sambon hem på pappaledighet och då springer jag raka vägen bort till skolan och slår mig ned i skolbänken och det känns SÅ HIMLA HIMLA ROLIGT. Har redan varit och tjuvstartat shoppingen inför allt det där som känns viktigt i början av terminen och sedan förvandlas till något fullständigt ovidkommande.

Jag har till exempel köpt ett fullkomligt ljuvligt svart block med styva vita papper helt utan linjer. Jag föreställer mig hur jag med mina nya svarta tusch/gelepennor antecknar konstnärligt och fritt med text och små vackra teckningar om vartannat. Detta kanske inte hade låtit så vansinnigt om det hade rört sig om någon som faktiskt var lite konstnärligt lagd men nu är det ju precis det jag inte är. Inte ens lite. 

Såhär kommer det att bli (för så blir det alltid)

Första skoldagen: Packar ned ny kalender, nytt kollegieblock, nya markeringspennor och post-its (i ett prydligt välstädat pennskrin), en väl ihopvikt mobilladdare och en ramlösa i en välstädad väska. Skriver noggrant och rakt i blocket och antecknar vartenda ord som föreläsaren både säger och skriver på tavlan. Färgkodar för att lättare hitta i anteckningarna sedan. Skriver noggrant ned viktiga datum i kalendern och påminner mig själv om att gå och hämta gamla salstentor i expeditionen efter uppropet. Köper kurslitteratur som jag noga läser samt färgmärker de anvisade sidorna i.

Resten av terminen: Full panik. Glömmer att anteckna. De få anteckningarna som görs osar Rorschachtest långa vägar och är totalt onödiga eftersom att de inte går att tyda eller förstå. Tappar bort mina böcker. Tappar bort min väska. Har ingen penna. Har ingen penna att låna. Glömmer att åka till skolan. Åker till skolan fel dag. Pluggar kvällen innan inlämning/salstenta och snorvrålar och skriker att jag aldrig mer ska plugga i hela mitt liv.

Efter juluppehållet: Gå tillbaka till punkt ett.

JIPIIII

4 reaktioner på ”Blawgtahrk.

  1. Men det är väl fantastiskt – människans förmåga att totalt förtränga sin egen personlighet i jakt på uteveckling?

    Mvh/likasinnad

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s