Vad mina läsare önskar att dom hade vetat som nyförlösta.

Jag fick ju massa fina kommentarer på mitt inlägg om vad jag önskar att jag hade vetat som nyförlöst. Tänkte därför dela med mig här.

Ysmania skrev:

  • bebisblöjor går det åt. Massor. Första veckan med mitt första barn tror jag att mannen var ute och köpte blöjor 3 eller 4 gånger…(fast en gång så var det för att han tappade paketet på vägen och fick åka en gång till , mohaha)
  • Barn dör inte av att dom får gråta en liten stund, torka färdigt rumpan och stressa inte – dom exploderar inte. (När du får det andra barnet och du har plötsligt två inser du detta.)
  • Det finns ingen skam i att föda upp ungen på burkmat – när man kommer dig, barnmatsburkar är ok ur näringssynpunkt, och man behver inte känna sig tvungen att stå och laga barnmat hela jäkla helgen…
  • amningen…mjölkstasen… bra att vara förberedd mentalt på att det inte kommer vara roligt. På första barnet sammanföll mjölkstas med babyblues, och jag grät konstant en hel dag. Med nummer två slapp jag babybluesen men inte stasen, men jag visste ju vad det var OCH att den skulle släppa inom ett dygn!

Olivia skrev: 

  • Hur viktigt det är & hur noga en ska vara att tvätta bebisen i alla veck varje dag. Det stod någon rad om det i ett litet häfte som låg på vårt rum på BB, men det var väl inte direkt det första vi kastade oss över. När lillfisen var bara åtta dagar gammal upptäckte vi gult var under ena armen, det blev en natt på sjukhuset & en penicillinkur, något vi väldigt gärna hade hoppat över..
  • Att en kan bli så sjukt trött & utmattad att en bara gråter. För det är riktigt jobbigt i början & kan kännas väldigt tungt. Det är helt normalt!
  • Amma, amma, amma. En måste ju lära sig & övning ger färdighet. Liggamma är grejen, önskar jag hade lärt mig det fortare.

Men i övrigt känner jag faktiskt att jag var rätt så väl förberedd. Men samtidigt kan jag nästan hisna när jag tänker på hur mycket lättare det kommer att bli med ett hypotetiskt andra barn. Första gången är ju som alltid svårast.

MW skriver:

  • Att det kan vara så att bebisen inte snällt vill sova i korgen/soffan/bebisfågelboet utan endast är nöjd att sova direkt på dig. Hade föreställt mig att kunna göra andra grejer när bebis sov och blev mkt frustrerad över att bli sittandes. Selen funkade bra men ville liksom kunna göra saker utan välgödd bebisklump på magen. Gav till slut upp och parkerade mig själv i sängen med massor med serier på datorn. Kommer att ha lättare att ”gilla läget” nästa gång. Plus att jag kommer skaffa en bärsjal i ett stycke som bebisen kan ligga och amma i där man samtidigt kan flytta sig.
  • Fixa lager med fikabröd och matlådor. Vet att alla tipsar om det och det ÄR värt att följa.

 

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s