Blogghen goes semestertips!

Jag är inte bara föräldraledig utan jag är både föräldraledig OCH student. Med andra ord är jag inte svintät och har alltså inga reella möjligheter att köpa något svinstort lyxmansion eller att byta ut alla mina tänder mot guldditon det närmaste året eller två. MEN det gör ingenting. Det senaste året har liksom varit en studie i hur man kan leva på en snålt tilltagen budget, även med familj och barn. Med lite fantasi finns det massa saker att göra, bara man är lite påhittig.

Därför tänkte jag ge er några av mina bästa, billiga och barnanpassade göteborgstips, såhär lagom i semestertider. Samtliga tips är anpassade för att kunna genomföra med en kollektivtrafiksbiljett som gäller inom Göteborgs kommun. Är ni här på besök kan ni just nu åka en hel dag hur mycket ni vill för 70 kronor, eller något i den stilen. 

 • Ta älvsnabben över till strandpromenaden på Hisingen och fika
  En solig dag så är detta nästan alltid det alternativet jag överväger först av allt. Det finns tre olika färjelägen på centrumsidan och lika många på hisingssidan mellan vilka båtlinjen Älvsnabben 285  trafikerar fram och tillbaka med avgångar typ en gång i halvtimmen. Biljetten kostar som en vanlig buss eller spårvagnsbiljett och ingår ifall man har någon typ av periodkort. Vill man göra det jättegratis kan man, på vardagar, välja att åka linjen som heter Älvsnabbare 286 som kör skytteltrafik mellan Rosenlunds färjeläge och Lindholmspiren. 

  Jag brukar åka över till Lindholmspiren, kliva av och sedan promenera längs med vattnet hela vägen bort till Eriksbergskranen. Längs med sträckan finns det flera caféer att köpa kaffe på ELLER bänkar/gräsmattor/bryggor/pirar om man hellre tar med sig eget fika. På den västra sidan av Sannegårdshamnen finns det en liten anlagd bäck med gott om gräsplättar både i skugga och sol runtom, där barn kan bada och plaska. Längs vägen finns det även en del lekparker, om man avviker lite från vägen och går in i de bostadsområden som kantar vattnet.

  Allt som allt en superfin sträcka att promenera, om man vill åt lite semesterortskänsla med träpirar, fiskmåsar och saltvattensdoft.

  ImageImageImage

 • Världskulturmuséet.
  Ligger vid hållplats Korsvägen. Gratis upp till 19 år, efter det 40 kronor inträde. (men då får man å andra sidan ett årskort som gäller på flertalet muséer i göteborg)
  Det finns en helball liten barnutställning vid namn Jordlingar på våning fyra där det finns kaplastavar, kuddhav, olika leksaker, en myshörna med böcker och massa olika skärmar och interaktiva små things going on *ler internationell*

  Ett av mina bästa barnhäng när bebis behöver stimuleras och jag inte känner att hemmets vrå räcker till. Finns såklart många sevärda utställningar här även för vuxna. Utställningarna byts ut med jämna mellanrum.

  Image

 • Plaskdammen vid älvsborgsplan
  Stor kommunal plaskdamm med djup på mellan 20-50 centimeter (obs gissning) och vatten som rengörs regelbundet. Runt om bassängen finns det gott om gräsytor både i sol och skugga där man kan breda ut en filt och slappa. Finns dessutom glasskiosk och en coopbutik precis intill om en blir glassugen.
 • Lekparken Plikta, slottsskogen
  Superstor lekpark vid hållplats Linnéplatsen, med allt från äventyrsaktiviteter, vuxengym, små knattegungor till glasskiosker och trehjulingar. När jag säger superstor menar jag riktigt sådär åh-herregud-här-kommer-vi-att-tappa-bort-barnet-stor. Tur att det finns många andra barn ifall man tappar bort sitt eget, så man slipper gå hem tomhänt menar jag.

  När man ändå är i slottsskogen med eller utan barn kan man ju passa på att traska upp till barnens zoo och djurhagarna som finns utmärkt på kartorna runt om i parken. Klappa små nassar (dom som har tryne alltså, inte dom som springer omkring med järnrör och mobilkamteror), titta på älgar och kanske rida ponny om man kan tänka sig att betala en liten peng för det.

  Image

  Har ni några tips att bidra med?

5 reaktioner på ”Blogghen goes semestertips!

 1. Vem googlade ”billiga göteborgstips+barn” nyss? Svar: Jag
  Vem hittade noll träffar som inte inbegrep 1. Liseberg 2. Universeum? Svar: Jag
  Vem blev cirka skitglad över att dina tips dök upp som en hand utsträckt av budgetängeln hen self? Svar: JAAAAAAG!

  Gilla

 2. Här kommer ett framtidstips: nya lekplatsen i trädgårdsföreningen verkar bli jättefin, den är dock inte klar förrän mitten av augusti.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s