Vattköpps is spelled with an O with two prickisar ovanpå

Häromdagen vaknade barnet och såg ut som en tonåring inför en skolfotografering, med två-tre prickar i pannan. Märkligt, tänkte vi och började fundera på om det kunde vara myggbett eller kanske någon allergi. Det lilla livet var ju ändå hur piggt som helst.

Det gick någon dag ytterligare med lika många prickar utan att vi tänkte något särskilt på det. Jag går själv inte till vårdcentralen innan jag har självmedicinerat mig till döden, då jag är uppväxt med en pappa som är barnläkare. Under hela min uppväxt har det mesta gått att bota med en alvedon och ett plåster, alternativt kirurgtejp och glasspinne (bröt lillfingret när vi boxades på idrotten i gymnasiet; en av mina ack så värdiga sportsliga bedrifter). Hur som helst tänker jag att det mesta löser sig så länge det finns en tydlig avsaknad av feber, illamående, pestbölder och benbrott.

Men så igår morse vaknade lillhen upp och såg ut som en liten prickig korv. En väldigt pigg och glad men tveklöst jätteprickig minikorv. Ringde sjukvårdsupplysningen som konstaterade att det, feberbristen och de typiska rygg/bålprickarnas avsaknad till trots, nog rörde sig om vattkoppor.

Se där. Barnsjukdomarnas inverterade Rolls Royce, eller något. Hoppas hen får fortsätta vara pigg och att de torkar fort. Som tur är har lillkusinerna lyckats pricka av koppor samtidigt så imorgon blir det nog grillning och playdate med min syster och hennes halvprickiga duo kids.

20130629-130521.jpg

3 reaktioner på ”Vattköpps is spelled with an O with two prickisar ovanpå

  1. som sagt, skönt att ha det överstökat, speciellt som hen inte lider av det. Min stora fick det precis 3 veckor innan lilla anlände, då kommer man ju definitivt slippa ha bägge nere i kli-träsket samtidigt. Men lite maizena på prickarna torkar ut dom och dom kliar mindre, tips!

    Gilla

  2. Skönt att göra bort det! 🙂 Jag och barnen fick det samtidigt för ett par år sedan, min kära mor intygade att ”jag minsann hade haft vattkoppor när jag var liten” så jag blev LIIITE förvånad när även jag fick koppor…! Ungarna klarade sig fint, med en-två dagars riktig sjukdom, sen var det bara att låta bli att klia så att kopporna fick torka ut i lugn och ro. Men jag… HÄRREGUD. Det måste vara bland det värsta man kan ha som vuxen (nej jag vet att det inte är sant, men ändå). 😎

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s