Ett helt OTROLIGT konsekvenstänk.

De senaste dagarna har det hänt så otroligt mycket i utvecklingen hos barnet. Jag ser riktigt hur hjärnan jobbar på och hur varje liten rörelse nu är noggrant uträknad istället för något som bara råkade bli. Tittut är numer roligt istället för en källa till outsinlig sorg varje gång vi försvinner (årets mama 2014) och maten hamnar i munnen när hen för den dit med lille tjockhanden.

JAG tycker ju att detta är helt fantastiskt, otroligt och makalöst. Jag. Inte resten av världen, upptäckte jag igår när jag beskrev bebisens ”OTROLIGA KONSEKVENSTÄNK” för en trött expedit i leksaksaffären. Kan vara så att mitt önskemål på en ”spännande leksak som utvecklar sinnena och motoriken samt går att bita på” helt enkelt lät för dumt.

Kom iallafall därifrån med en helt vanlig bitring som barnet ändå dissade till förmån för någon luddskrumpen makaron som förskrämt gömt sig under soffan. Bra jag är på att shoppa leksaker.

Sket så småningom i shoppandet och åkte på playdate istället.

Vad leker era börnizar med?

20130627-011147.jpg

7 thoughts on “Ett helt OTROLIGT konsekvenstänk.

 1. I den åldern åt hon helst olika typer av papper, gärna fönsterkuvert, inte så förtjust i leksaker. Nu: my little pony. Vet inte vilket jag föredrar faktiskt.

  Gilla

 2. En gång jobbade min make i babybutik. Då kom han hem med en superdesignad Bitring (svindyr) som barnet självklart ratade. Jag säger bara långa påsklämmor. Bästa leksaken.

  Gilla

 3. Jag fick tips av en kompis att stoppa makaroner (okokta då, förslagsvis) i en tom petflaska eller ketchupflaska. Voilá! Värsta roliga leksaken! Det kan vara bra att ta bort etiketten först, annars slemmar de i sig den. Det funkar även med typ ett sånt där rör med brustabletter, fast jag har för mig att jag tyckte att det var lite läskigt med korken. Men den har bra ”hålla-i-storlek” och man kan ju typ tejpa för silvertejp om man är orolig för korken. Hemmagjorda leksaker ftw!

  Gilla

 4. Sällan de inte vill ha alla dyra leksaker då… *hrmph*
  Min I gillar fjärrkontroller, hushållsrullar (utan papper såklart), tygstycken, sopborsten osv. Han tycker om att använda saker som jag använder helt enkelt. Skäms när jag tänker på hur mycket trams vi köpt för dyra pengar.

  Gilla

 5. I detta nu: skorna i hallen.
  Annars: pekböcker! Roliga att titta på och bita i. Mest bita i. Diverse köksattiraljer går också bra.

  Gilla

 6. Barnet är 11 månader och har rätt länge varit förtjust i påsklämmor, skor, duplo, toapappersrulle med papper på (yeey) och plastdjur som ser ut som grisar, kor och hästar typ. Greppvänliga och kul då mamman eller pappan härmar djurets läte. Annars är en socke med bakplåtspapper i en rolig leksak för små liv. Prasslar och känns spännande.

  Gilla

 7. Durkslaget är väldigt spännande, och bollar, och skor, eller allt som det finns hjul på.
  Men jag köpte faktiskt en sån där leksak som ”utvecklar sinnena och går att bita i” för en vecka sedan. (Ska instagramna den till den sen när jag kommer hem så att du ser hur den ser ut). Jag tyckte även att barnet var fantastiskt snart och duktig som valde denna leksak heeeelt själv = jag sträckte fram två leksaker och frågade vilken han ville ha och han pekade på den ena… Så, oklart hur mycket han egentligen valde kanske.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s