Uppdrag: Midnattssolens land

Det gick rätt fort det här med att bilda familj. Så pass fort att vi faktiskt aldrig rest någonstans tillsammans. Eller ja, inte längre än till sambons sommarstuga i Strömstad i alla fall (en nätt sträcka på typ 20 mil). Därför så ska vi nu om en vecka åka på semester tema mor/svärmor/morbert/svärbert (mammas gubbe). Åka på semester hem till mamma kanske inte låter som världens partygrej och det är därför, govänner, jag nu ska förklara exakt varför det är en partygrej av rang.

Såhär är det.

Min mamma (vars blogg ni kan läsa HÄR) bestämde sig mitt i livet, efter många år som demenssjuksköterska, för att sadla om och prova någonting nytt. Tillsammans med hennes gubbe tog hon över och driver nu en fjällgård, butik och stugby långt norrut vid den norska gränsen. Så långt norrut att det ligger ända uppe vid polcirkeln. Emellanåt åker hon ut och föreläser om demens med sin ”Tankeväckaren” och hon är så häftig att jag nästan smäller av.

Anyway. Nu över midsommar åker vi upp, allihopen, för att bo i en liten stuga precis vid sjön där de bor. Vi åker tåg genom norge, en resa som tar så lite som 25 timmar enkel väg. Sittplats. I öppen vagn. Att åka just familjevagn/sittplats med NSB var nämligen svinbilligt och eftersom att vi inte är den som är hen så tänker vi att det kommer att gå SVINBRA! (Okej, kanske inte svinbra men vi försöker att inte tänka på det för mycket samt att packa mutmat, dator med massa film samt bärsele)

Det ska bli fantastiskt att få fira midsommar i midnattssolens land, få fiska röding, åka båt, läsa böcker, fjällvandra, sova länge, kasta sten i vattnet med barnet eller kasta barn i vattnet med Sten, beroende på om vi hittar någon som heter Sten och om vi blir osams med barnet eller så. Det är oklart, vi får se hur det utvecklar sig. Självklart ska det få bli underbart att träffa mamma också. Det blir ju inte så ofta nu när vi bosatt oss typ 140 mil ifrån varandra. Svärmor bor i Luxemburg och hon bor ändå närmre oss än vad min egen mamma gör.  Jag längtar nästan ihjäl mig. Nedan ser ni ett par anledningar att alla borde längta ihjäl sig till Sandvikens fjällgård.

I GIVE YOU VÄRLDENS STÖRSTA BILDBOMD NEDAN *spirit fingers*

(SCHÄKTA att bilderna är olika stora och allt sånt, men det är faktiskt sol ute och en annan har annat för sig)

(Nej jag vet inte hur man gör)

(Okej?)

  Iphone 2012 1088 Iphone 2012 1051 Iphone 2012 1056 Iphone 2012 1057 Iphone 2012 1060 Iphone 2012 1103Iphone 2012 1065  Iphone 2012 1110

Fint va? Fettot ovan är ingen mindre (större) än undertecknad i full gravidkareta.

8 thoughts on “Uppdrag: Midnattssolens land

  1. Åh! Här har du en till som räknad dagarna<3 Försöker förhandla med yr.no om att leverera ett högtryck lagom tills dess, men vi får se hur det går. Ser fram emot att träffa er alla tre, pussa på V och kanske få lära mig av mästerkocken i stövlar hur man gör typ pulled pork. Antar att han kan det eller har något outstanding grilltips med sig.

    Gilla

  2. ”Det ska bli fantastiskt att få fira midsommar i midnattssolens land, få fiska röding, åka båt, läsa böcker, fjällvandra, sova länge, kasta sten i vattnet med barnet eller kasta barn i vattnet med Sten, beroende på om vi hittar någon som heter Sten och om vi blir osams med barnet eller så.” skrattar så jag kippar efter andan. BELLA VAD BRA DU ÄR!

    Gilla

  3. Du har utan tvekan en av de bästa bloggarna i hela cyberspejs! Du skriver verkligen underhållande och pricksäkert. Satt här och tänkte ”hur fasen kan det komma sig att blogghen inte har fler kommentarer till inläggen, VA?! Hon skriver ju såå bra”! Insåg helt sonika att jag satt och kastade sten i mitt lilla tankeglashus – därav denna kommentar. Det ser helt fantastiskt ut på bilderna!

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s