Västvärldens värsta gråtlåtar ala Blogghen

20130130-165927.jpg

Okej folket! Nu tänkte jag samla mina värsta gråtlåtar så att vi alla kan samlas i en stor, gemensam internetKRAM och bara gråta ut tillsammans vid PMS eller dålig dag. Pass på!

Listan börjar med Billy Gilman – Oklahoma. En liten föräldralös pojke som bor hos en fosterfamilj blir plötsligt ivägskickad och mycket ledsen eftersom att han trivts så bra när kvinnan helt plötsligt berättar att DE HAR HITTAT EN MAN SOM SER UT SOM HONOM. En man som har gråtit eftersom att han aldrig känt till den lilla pojken på korten han fått se. Alltså hulk hulk, gråt gråt. Att det är en liten ljusröstad pojke med sydstadsdialekt som sjunger gör INGENTING mindre sorgligt.

Sedan fortsätter vi med Oscar Danielson och hans ”Besvärjelse”. Han sjunger den till sitt barn och han pratar om att han kommer att lära sig att gå och bli stor och bli kär och hjärtekrossad och ledsen och ALLT är bara så nedrans fint och sorgligt och JAG BLIR SKITBLÖDIG. *darr på storläpp’n*

Här har vi kanske den allra värsta på hela listan. Vikingarna – Den stora dagen. Den är så hemsk att jag inte ens kan tänka på den utan att börja gråta. Lyssna på den och GLÖM FÖR GUDS SKULL INTE BORT ATT HÄLSA PÅ ERA ÄLDRE NÄR DE FYLLER ÅR. Gör ni det kanske de behöver stå och vänta i fönstret med finporslinet framdukat bara för att upptäcka att ALLA GLÖMDE BORT FÖDELSEDAGEN OCH INGEN KOM :((((((

Nej gud. Glöm det jag sa om att den förra var den sorgliaste. I Nat King ColesThe little boy that santa claus forgot” så är det en liten pojke som inte har så mycket som blir bortglömd av tomten. Han har ingen pappa och ingenting OCH SÅ GLÖMMER TOMTEN BORT HONOM. Kvar lämnas pojken att vara avundsjuk på all those lucky boys. Alltså det är så vedervärdigt nedra sorgligt.

Ja nästa då. Ni hör ju. I en sal på lasarettet. Ni har säkert hört den. Jag lämnar den utan förklaring.

Sonja Aldén sjunger ”Det är inte regn som faller” och allt jag kan tänka på är att alla mina nära och kära bara skulle DÖ IFRÅN MIG och hur hemskt allt skulle bli om det inte skulle vara några fotsteg i snön på vägen till huset eller om det skulle vara tyst i min närhet och inget barnskratt och allt det där SUPERHEMSKA som bara… *darrar med läpp* *ögonen fylls med tårar*

Herregud. Orkar inte med detta!  Vilka är era värsta gråtlåtar?

16 reaktioner på ”Västvärldens värsta gråtlåtar ala Blogghen

 1. Åh men åh, Den stora dagen! Den har jag hånskrattat åt som tonåring samtidigt som det knytit (knutit?) sig lite i magen. Alltså: Sorglig! Samtidigt som det blir så komiskt med Christer Sjögrens röst PLUS att jag tänker på en sketch med Ann Petrén i huvudrollen om en kvinna som VILL vara som kvinnan i den sången och skuldbelägger sina barn när de kommer. Eutanasi hette sketchen :-S

  …och I en sal på lasarettet är ju bara för sorglig. Vad lipar jag själv åt? Tja, allt om jag är på det humöret. Tracy Chapman? Gulliga barn med stora röster? Bara tanken på att mitt eget barn kommer sjunga på en skolavslutning i framtiden?

  Gilla

 2. Fool’s gold – Lhasa de Sela, dog inombords när jag hörde, säkerligen påverkad av att en vän brutit mig, du MÅSTE lyssna: http://www.youtube.com/watch?v=EMlIs1xQ6og

  This years love – David Gray.

  Han liksom vädjar att det ska hålla. Gör mig gråtfärdig. Och Håkan måste ju lånat ur den till Det är så jag säger det:

  ”Så säg som det är för den här gången krävs det mer innan jag öppnar armarna förlorar mig
  och känslorna faller fritt på midnattsgatorna”

  Be still – The Fray. Så jävla sorglig. Tänker på döden.

  Säkert tusen till.

  Gilla

 3. Om du blir rörd av små ljusröstade pojkar så måste du ju lyssna på Tell Me Why av Declan Galbraith. En bra gråtlåt.

  Gilla

 4. In my arms med Plumb. Tänker på min älskade unge och att jag alltid kommer att vilja skydda henne från alla hemskheter. Snyyyft!

  Gilla

 5. Hurt med Johnny Cash

  Hurt med Christina Aguilera (inte samma låt som Johnny Cash sjunger)

  Another lonely Christmas med Prince

  😥

  Gilla

 6. ”Till Dig Som Aldrig Blev” och ” Andas” med Loke. Blir helt förstörd av dessa två låtar för de är så sorgliga. Särskilt den förstnämnda sen jag fick barn!

  Gilla

 7. Asså jag sjöng Besvärjelsen på min bästis dotters namnis i helgen… Fruktansvärt pga råkade titta på fadern som grät bakom solbrillerna…
  En sal på lasarettet! Fruktansvärd!
  Jag har sedan födseln fått ångest så fort jag hört ”Lilla Lasse går och gråter”-låten. HEMSK!
  Andra fruktansvärda:
  It will be me som är med i Björnbröder *Ryser*
  ”Moooor lilla mooor vem äääär väl som duuuu”-visan :’C
  Sofia Karlsson när hon sjunger ”Du liv”
  Så länge skutan kan gå :’C

  Gilla

 8. AMEN ”Hälsa dem där hemma” med Harry Brandelius :’C Tänk dig detta: En liten liten dement gumma kommer fram till dig på jobbet på ålderdomshemmet och är gråtfärdig och sjunger ”om jag hade vingar flöge jag med dig” :’C :’C obs trauma

  Gilla

 9. Du, jag håller mig från gråtlåtar. Jag har gråtit nog och har på känn att jag säkert kommer att gråta en hel massa mer än jag vill även i framtiden. 🙂

  Just nu mår jag bra, så jag går _all in_ på goda, varma, glada, vackra låtar! 🙂

  Gilla

  • Äsch. Nu kom jag på en i alla fall, som ligger på min (långa långa) playlist på Spotify:

   ”Slipping Through My Fingers” med ABBA. Klassiskt vackert om barn som växer upp. :-}

   Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s