Solskydd schmolschmydd.

För varje ny årstid denna bebis får växa och bli stor dyker det upp nya problem kopplade till väder, vind och klimat. Hur klär man en tvåmånaders i november? Vad har en sjumånaders på sig i solen? Hur många stjärtar har en tvestjärt egentligen?

Just nu tycker jag att det är helt stjärtsvårt att klä barnet för sol. Solskyddsfaktor är ju tydligen ett stort no-no på bebisar. Och jag vet inte med er, men det är ungefär lika lätt att övertala en krypande sjumånaders att sitta i skuggan som det är att säga åt kossorna att vara samlade och lugna när det är kosläpp. Not so very skitenkelt.

Vi har köpt en solkeps till vagnen, men vad mer kan man tänka på? Långärmat känns ju sådär när vår brio nova förvandlas till finsk sauna i slottsskogssolen. Vill ju gärna att bebben ska vara superskyddad då solens strålar ju inte är att leka med. (Visst smörjer ni vuxna väl in er med hög faktor dagligen? Snälla?)

Hjälp en sommarmammerookie här!

20130527-144517.jpg

7 thoughts on “Solskydd schmolschmydd.

 1. hej på dig, första gången jag kommenterar, har precis hittat din blogg och storgillar den!
  har själv en 7-8 månaders korv och vi var nyligen i grekland och där var det soligt kan man säga; långärmat, linnetyg, solkeps på vagnen, skugga, solhatt. Man kan inte göra så mycket mer. Men det finns luftiga långärmade kläder på (bläärrghh) flicksidan i butiken oftast.
  Det finns faktiskt solskyddskläder till bebisar med öppning i grenen av märket Aussies finest, men bara till storlek 68.
  Lycka till!

  Gilla

 2. Vi hade en liten linneskjorta med lång ärm, solhatt, ja, men typ, tunna fladdriga kläder liksom, inget som satt åt. Höll oss i möjligaste mån under stora träd, inte ute mellan 12-15, typ. Lite granna sol är ju dessutom bara bra. Men jag nojjar skitmycket och är jättenoga med mig själv.

  Vad har V för strlk nu? Ni kan få låna lite kläder om ni vill?

  Gilla

 3. Som de andra som redan kommenterat; Vi körde tunna, luftiga långärmade tröjor och långbyxor. Solhatt. Extra UV-suflett på vagnen (solkeps var första gången jag hörde, bra ord!). UV-kläder på stranden (Kappahls fick nyss bäst i test i DN). Och så undvek vi de värsta soltimmarna. På det sättet klarade vi tom en månad i Frankrike. Visserligen kröp vår bebis inte än när vi var där, men ändå.

  Gilla

 4. Det finns ju vegetabiliska oljor med solskydd, hur funkar det för bebisar? Det borde väl funka för man badar väl bebisar i olja ibland? Raspberry seed oil har klart högst spf (jag har köpt min på akomaskincare), annars ligger vetegroddsolja rätt högt också och den är rätt lätt att få tag i inom landets gränser 🙂 men man får tänka på att inte smörja in direkt innan man ska ut i solen får då blir man väl friterad..

  Aja googla natural oils that contain spf om du är intresserad! 🙂 vill inte posta länk för kommentarer med länkar i hamnar ofta automatiskt i spamfilter har jag märkt.. haha

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s