Reflektioner från en flytt.

På lördag går flyttlasset till vår nya lägenhet. Samtidigt som vårt flyttlass går så går även flyttlasset för hen som ska flytta in i vår lägenhet. Eftersom att det är ett lägenhetsbyte så har vi ingen möjlighet att tömma lägenheten innan vi städar den vilket innebär att vi försöker städa i ett inferno av kartonger, prylar, halvfulla påsar med bra-att-ha-grejer, smuts och dålig stämning.

Idag har vi ägnat nästan hela dagen åt att flyttstäda köket, vilket kort sagt har inneburit att vi har legat under spisar, i låder samt uppe i skåp och svurit åt hur svårt det är att få bort fettfläckar och gamla köttbullsångor. Nästan hela dagen säger jag för att vi ägnade kvällskvisten åt att tapetsera över min sambos gamla borrmaskinsdebacle/schweizerostvägg som uppstod någon gång i början av vår ljuva romans när jag fortfarande trodde på att han kunde hantera en slagborr.

Nu sitter vi sida vid sida i soffan och håller klaffen, blänger på teven och äter micrad mat som vi sköljer ned med fjolhelgens överblivna vinslatt. För att uttrycka det enkelt så är singellivet aldrig mer än en hemmatapetsering bort. Tur att han är grann.

Näst sista kvällen med teve förresten. Vi tänkte oss nämligen att vi skulle utnyttja vår nya trångbodda lya till att skippa teven. Främst därför att vi i nuläget äger en tjock-teve som i runda slängar tar upp hälften av hela vardagsrumsytan, men också därför att vi ofta säger saker som ”vi borde läsa mer böcker” och ”vad härligt det är att lyssna på radio”. Detta är det perfekta läget att göra sig av med skiten, nu när vi dessutom kommer att bo fantastiskt centralt och med närhet till vänner, aktiviteter och slottsskogen.

20130502-220008.jpg

20130502-220019.jpg

One thought on “Reflektioner från en flytt.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s