RETZEPT: Majspanerad kyckling (nåväl, snarare middagsinspiration)

Gjorde världens bästa kycklingsallad idag.

Komponenter:

Grönsaker (viktigt att det är massa lök i, annars tar ni det ni själva tycker om)
Fetaost i smulor eller tärningar
Knaperstekt bacon i småbitar
Kycklingstrimlor ska blogghen
Krutonger av valfritt mjukt bröd, jag tog hönökaka eftersom vi hade det hemma. Blev fett gott.

Kycklingen gör jag genom att jag lägga en kycklingfilé mellan plastfolie eller bakplåtspapper och sedan banka den jämntjock med en kavel eller stekpanna. Lägger någon deciliter polenta/grovt majsmjöl på en tallrik och blandar med spiskummin, gurkmeja, cayennepeppar, svartpeppar och flingsalt. Vänder sedan kycklingfilén i blandningen tills den är ordentligt täckt och steker den sedan i oljad, tokvarm stekpanna ungefär 2-3 minuter per sida eller tills den har fått bra med färg. Jag lägger in pippin i ugnen på 150 grader i 10-15 minuter, innan jag skär den i centimetertjocka strimlor. Går fasen inte att misslyckas.

Krutongerna gör jag av det bröd jag har hemma. Idag gjorde jag dem av hönökaka som jag skar i bitar och ringlade rikligt med olivolja över. Jag kryddade med flingsalt och svartpeppar innan jag stekte dem i ungefär 2 minuter per sida.

Eftersom att jag är en sopa since birth har jag inte fotograferat detta så ni får på egen hand föreställa er hur det såg ut. Eftersom att ingen gillar helt bildbefriade inlägg får ni här en bild på hur mätt jag var efter maten:

20130424-204556.jpg

 

EDIT: Förlåt för hejvild blandning av allehanda tempus i texten ovan. Har rättat hjälpligt. Skall ej ske igen. FLÅT.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s