ÖNSKEINLÄGG: Därför ”skaffade” vi barn.

Dags för ett nytt önskeinlägg, denna gång med denna motivering:

Därför ”skaffade” vi barn är en bra rubrik! Jag tänker väldigt mycket och nuförtiden är det mest kring familjebildning. Men, hur vet en att en verkligen är redo? Varför ville du/ni ha barn, säkert svårt att ge konkreta skäl, men typ för att uppleva den enorma kärlek föräldrar beskriver, för att ta förhållandet till en ny dimension…? Tänker att det största valet en kan göra i livet är att (försöka) bli förälder, då känns det viktigt att veta varför.. Eller är det inte viktigt kanske? Det räcker säkert att ”det bara var en känsla”.. ? Hur som helst läser jag gärna Dina tankar om familjebildning då tankarna maler i mitt huvud (jag är för övrigt 26 och har sambo sedan drygt sex år) / Johanna

Jadu Johanna. Jag har gjort en storify om hur hela historien ser ut, där jag bland annat har infogat det här blogginlägget.

Eller, för att göra en lång historia kort: Vi hade inte planerat barn, inte än. När vi fick reda på att vi skulle bli föräldrar till dette lelle gostroll hade vi varit tillsammans i några månader och bott ihop i ungefär en vecka. Man kan säga att vi blev föräldrar eftersom att storken kom och attackbrottade omkull oss iklädd en sådan där uppblåsbar sumodräkt som man brottas i på typ möhippor. En överraskning, minst sagt. Världens bästa.

Eftersom att ingen av oss är färdigstuderad så har vi fått skjuta på vissa och pausa vissa andra livsaktiviteter och val. Till exempel har jag gått på ett års studiepaus för att vara föräldraledig. När sambon går på föräldraledighet i september passar jag på att kila tillbaka till skolbänken för att på tre terminer förhoppningsvis ta min examen. Att bilda familj har medfört hel del pusslande med tid och pengar på ett sätt som vi kanske inte hade behövt innan, men jag hade inte velat byta vår nuvarande situation mot någon annan. Vi lever enkelt, bor litet, äter bra och prioriterar våra tillgångar på det vi anser vara viktigt i livet och vi klarar oss faktiskt alldeles utmärkt. Jag tycker att det ska bli helt fantastiskt att få kombinera mitt föräldraskap med studier under en period i livet och att de kommande åren inte är så förbaskat utstakade. Det känns spännande och kul.

Sedan vill jag påpeka att det självklart inte är en dans på röda rosor hela tiden, bara för att jag ofta väljer att fokusera på det positiva här i blogghen. Självklart är det tufft och jobbigt ibland, men det överkompenseras liksom alltid gånger tusen miljarder av hur gosigt, kul och ballt jag tycker att det är.

Tydligen tyckte vi att detta var de minerna som bäst illustrerade känslan i att få två streck på en kissig pinne.

Iphone 2012 191

20130421-202310.jpg

3 reaktioner på ”ÖNSKEINLÄGG: Därför ”skaffade” vi barn.

  1. Grej jag tror på: Skaffa barn snabbt i relationen. Har själv gjort det och har några kompisar som gjort det. Alla verkar galet lyckliga fortfarande.
    Grej jag inte tror på: Att fixa till allt innan barnen kommer. Jobb och karriär och hus och sånt ytligt. Jag tror mer på att livet kommer när barnen kommer.

    Men klart, jag är ju lite partisk.

    Gilla

  2. Stort tack för ditt svar! Jag läser din blogg med stort intresse och det känns väldigt roligt att läsa dina tankar om familjebildning! Jag älskar ditt sätt att skriva, t ex formuleringen ”Man kan säga att vi blev föräldrar eftersom att storken kom och attackbrottade omkull oss iklädd en sådan där uppblåsbar sumodräkt som man brottas i på typ möhippor” kan jag inte göra annat än att le åt. Ni verkar vara två sköna personer som fixar detta men familjeliv galant – allt annat kan ju lösa sig, såsom studier, jobb osv. Jag tänker att jag vill få en fast tjänst innan.. men beroende på hur länge det dröjer så får vi väl se hur det blir 🙂

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s