Hejdå så länge.

Jag tycker att det är roligt med sociala medier. Jättejättekul tycker jag till och med att det är. Så pass roligt att jag lägger ned sjukt mycket tid på det. Varenda liten lucka jag har fylls igen av facebook, twitter, instagram, bloggar, aftonbladet, krönikor osv osv osv in i all oändlighet. 

Många år hade jag inte ens en dator utan kollade litet hemma hos vänner när det gav möjlighet. När jag jobbade som reseledare satt jag knappt alls framför facebook och twitter visste jag inte ens vad det var. När det är lagom eller litet trivs jag absolut bäst, när jag lägger min slötid på att faktiskt göra saker istället för att lägga upp bilder på vad jag hade velat göra om det inte hade varit så RACKARNS TIDSKRÄVANDE att internetnörda sig.

Jag tycker att det är roligt, men det är inte roligt att känna att jag BEHÖVER göra det och hur mycket tid jag faktiskt lägger ned tid på det. Jag vill inte vara den där föräldern som står med näsan ned i telefonen vid lekplatsen. Jag vill inte vara kompisen som alltid måste instagramma maten innan man kan slå sig ned vid bords. Jag vill inte att mina pushnotiser följer med in i sängkammaren, på toaletten och vid matbordet. Jag vill inte att min första impuls när det händer något kul ska vara ”åh vad kul det ska bli att dela med mig av detta på twitter”. Just nu är det så. MEN eftersom att jag råkar ha makten över mitt eget liv så tänkte jag att jag gör någonting åt det nu, innan det hinner gå ännu mer tid. 

Som sagt. Jag älskar sociala medier, men jag vill att de sociala medierna ska vara en parentes i mitt riktiga liv och inte tvärtom. Därför tar jag nu och drar ut kontakten ett litet tag. Bloggen får leva kvar men twitter och facebook ryker nu med detsamma, iallafall ett litet tag. Jag kommer tillbaka när jag har hittat en vettig balans (och förhoppningsvis lyckats lägga dötiden på att träna mig till en vettig kondition istället).

Hasta la vista, gullungar!Image

 

7 reaktioner på ”Hejdå så länge.

 1. vad lustigt, jag tog precis bort min twitter jag med och fejan rykte för ca 2 månader sen.
  jag har en teori att om inte min kreativitet pyser ut genom nåt socialt media, så pyser det ut i mitt reala liv i stället. och just nu tycker jag att den tanken känns mkt spännande.

  Gilla

 2. Jag ger tummen upp! Känner hur som helst att facebook-användningen gått ner rätt rejält sen instagram kom, det är snabbare, enklare och inte lika hjärnblödnings-framkallande.

  Gilla

 3. Ha! För att inte stå med nästan i FB på lekplatsen raderade jag FB-appen från min telefon för två dagar sedan. Att inte ha FB i mobilen gör att det inte är lika frestande att titta i den hela tiden.

  Gilla

  • Så det jag ville säga med det, är att jag förstår dig och ditt handlade. Jag har kvar mitt FB, men nöjer mig med att ha det i datorn, och där sitter jag bara när sonen sover….

   Gilla

 4. Förstår dig såklart men tycker att det är lite trist. Om du slutar twittra och @ironisktvit nu tänker sluta vara sardonisk, då skiter jag nog i det också.

  Fortsätter gärna följa blogghen dock för igenkänningen är hög (här 5-månadersbäbis) och du är för jävla rolig!

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s