Påskkärring eller bara ett vanligt barn?

Det är uppenbart att jag och Blondinbella lever i helt olika världar och har otroligt olika åsikter om färger och vad vi ska göra med alla dessa rackarns fördomar som följer med dem.

Men om jag får fråga lite öppet, eftersom jag är nyfiken: Vilka färger anser du vara okej, Blondinbella? Vad är pojkigt och vad är flickigt? Vilka färger passar en bebis i en vagn och vilka ska stanna på blåkulla? Det vore nämligen bra att veta hur jag lättast underlättar könsbestämmandet för mina avlägsna bekanta. Var går gränsen och vem bestämmer detta? Finns det färgkartor att hämta ut någonstans? På BVC kanske? Jag bildgooglade ”Blondinbella” och fick upp bilder på dig med något slags blå överdel. Var det från något slags genderbendingmaskerad eller var det på skoj eller vad? Var du utklädd till
man eller HEN eller HUR SKA VI VETA VAD DU ÄR NÄR DU SKOJAR TILL DET SÅDÄR? 😦

Blir man en påskkärring av att klä sig i regnbågens alla färger är jag tusen gånger hellre utspökad på blåkulla än en person som får hålla mig till en färdigvald färg, ett färdigdesignat fack och en redan utstakad väg att gå. Varför skulle jag vilja montera ned regnbågen och endast ge mitt barn ett fåtal färger och möjligheter när det finns så många olika och vackra?

Kramar från blåkulla.

20130331-145603.jpg

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s