Varför jag inte tål Sveriges mästerkock:

Varför jag inte tål Sveriges mästerkock:

Jag och min sambo har börjat plöja igenom Australian Masterchef som är ett helt fantastiskt TV-program tillika koncept. I programmet finns en sympatisk jury som vill det bästa för deltagarna. Deltagare som i sig får vara mänskliga och inte hetsas till att bråka/grina/tjafsa. Fokus ligger hela tiden på matlagning och inte på karaktärer/drama och det är kort sagt jävligt bra TV om man är matlagningsintresserad. Det hela finns att kolla på Viaplay. Vill ni ge er in på det så var förberedda på att en säsong går loss på cirka 80 avsnitt. (Det åker ut en deltagare var fjärde avsnitt ungefär. Helt grymt)

Iallafall. Varför jag inte gillar Sveriges mästerkock?
Kolla gifen. Lyssna på domarnas lingo när de kallar de kvinnliga deltagarna för ”lilla gumman” och ”flicka lilla”. Lyssna på hur de mästrar och stroppar sig och i princip aldrig bjuder på ett leende. SÅ SJUKT IRRITERANDE.

Nej. Usch och fy. Sån otrolig skillnad på produktion och produktion.

PS: Spoilar ni vem som vinner Australian Masterchef säsong 2 måste jag omedelbart döda er medelt harakiri.

EDIT: Okej, inte harakiri eftersom det är självmord. Men något annat farligt!

12 reaktioner på ”Varför jag inte tål Sveriges mästerkock:

  • Den amerikanska tycker jag håller högre klass än den svenska med tanke på att det känns som att den juryn faktiskt bär upp sina stora, stöddiga kockrockar. Föredrar dock den australienska! Gällande harakiri har du helt rätt. Tankevurpa deluxe!

   Gilla

   • Men brittiska Masterchef då? Det är ju asbra, handlar också bara om matlagning och det låter som ungef. samma upplägg som det australienska? En person åker ut ungefär vart fjärde avsnitt och är inte särskilt karaktärsdrivet, programledarna är hur bra som helst!

    Gilla

 1. JA! Älskar australienska Masterchef! Gråter till nästan varje avsnitt för att de är så fina mot varandra. Åh, när de ska tävla mot experter och experterna springer över och hjälper dem! Och programledarna! Och utbildningarna! Är så med dig i detta.

  Gilla

 2. Australian masterchef är så grymt! Blir nästan avundsjuk på dig som har flera säsonger kvar att se, de är grymma och har inte tappat ett dugg under åren. Kul att se någon annan lyfta fram skillnaderna, jag och sambon har sett enstaka avsnitt av andra länders varianter, men ingenting kommer i närheten av den australiensiska.

  Gilla

 3. Uhh! Jag gillar den brittiska versionen bäst. Balanserade och ärliga och fina programledare som inte skriker, skäller eller dramatiserar. Och man får inte se något drama som inte har med maten att göra – min typ av program!

  Gilla

 4. Lägg programledarnas klippta uttalade åt sidan, Det är selekteringen och elimineringen som är åt helvete. Om alla deltagares resultat skulle utsättas för en blindtest av juryn, fick vi helt andra vinnare. Kockar som aldrig har gjort en köttbulle eller styckat en köttdel borde hålla på med något annat.än tituleras som mästerkock.

  Gilla

 5. Ping: Randomiserade tankar från sjuksoffan « Katta Kvack

 6. Ping: Semester. | #blogghen

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s