Blogghen slänger upp ett argt finger i luften!

Någonting som jag ser och hör överallt, både på Internetz och i AKF-diskussioner, och som jag börjar bli FÖRBANNAT trött på är den här ”varför fokuserar du inte på någonting viktigare”-retoriken. Oavsett vilken typ av problem/missförhållande/dylikt man försöker uppmärksamma så kan man vara säker på att det kommer någon och tycker att debatten som är oviktig/ointressant för denne faktiskt FULLSTÄNDIGT onödig, eftersom att det ju finns andra saker som är viktigare/intresserar eller engagerar denne mer. Alternativt att man, om man bryr sig om någonting, inte bryr sig tillräckligt mycket/på rätt sätt/om rätt sak och därför skall ifrågasättas vidare.

Typ såhär:

– Vi lever i ett patriarkat och det är förjävligt. Jag hatar tanken på att mina döttrar skall växa upp i ett så ojämställt samhälle som det här.

– Men HUR kan du gnälla om det när barn svälter i Afrika? Dessutom har kvinnor det mycket bättre nu än för hundra år sen så fattar faktiskt inte ens varför du gnäller, det är ju inte som att kvinnor inte har rösträtt eller blir slagna på stan.

Eller såhär:

– Jag tycker att det är ett problem att den breda massan verkar äcklas av offentlig amning.

– Men hallå, hur kan den debatten ens vara värd att ta när den globala uppvärmningen håller på att FÖRSTÖRA VÄRLDEN?! En sån jävla icke-fråga!

Eller såhär:

– Det finns ingenting som kallas vardagsrasism utan det handlar om ren och skär rasism. Det är dags att vi får upp ögonen för dessa skrämmande tendenser som genomsyrar hela vårt svenska samhälle.

– Det är inte ens rasism, det är bara på skämt, tål du inte ens ett skämt? HAR DU INGEN HUMOR? Hur kan du ens orka engagera dig, folk säger ju inte ens negerboll längre? Gå och gör någonting viktigt istället, typ skänk pengar till hjärt/lung-fonden.

AAARGHHERKENPERKENFLÖÖÖÖRGH *stampar argt*

Kort sagt. Jag är så otroligt trött på folk som, bara för att de inte förstår/bryr sig om/prioriterar likadant skall fördöma de som engagerar sig, intresserar sig, diskuterar och slåss för saker de tycker är viktiga. Alla debatter och diskussioner är inte viktiga för mig, men jag skulle aldrig drömma om att förminska någon annans behov av att föra en debatt eller slåss för en sakfråga som är viktig för denne. Håller jag inte med personen kan jag ju antingen titta åt ett annat håll eller göra något annat om frågan inte är viktig för mig. Håller jag verkligen inte med personen/åsikten kan jag ju förslagsvis ge mig in i själva debatten och diskutera sakfrågan istället för att direkt ifrågasätta debattens existens. Så, folket: Fördöm inte andras engagemang, engagera er själva istället!

Hur tycker ni?

20130327-131129.jpg

13 reaktioner på ”Blogghen slänger upp ett argt finger i luften!

 1. Jag håller bara med dig rakt av! Och mest irriterande är att de som ifrågasätter ens engagemang inte ens engagerar sig i de där URVIKTIGA grejerna som de tycker att man ska engagera sig i istället.

  Gilla

 2. Precis!
  De där människorna kanske bara vill flytta fokus från att de själva ingenting gör. Eller vadå kanske, det är ju det de gör!
  Mycket bra inlägg – heja dig!

  Gilla

 3. WORD! Har stört mig på exakt samma sak länge nu. Tack för att du satte ord på det. Asbra inlägg! (Det är iofs alla, meen ändå ;D)

  Gilla

 4. Jag håller med dej!
  När jag bloggade om att jag mailat Åhlens och gnällt på deras magra skyltdockor (strl 36 fick jag veta) så var det nån sån däär som ba ”varför gör du inget viktigare med din tid?”

  Gilla

 5. Självklart blir det omöjligt att ha åsikter om debattklimatet blir att någon alltid har det värre, något är alltid viktigare. Men, problemet Fi/feminismen står inför är att trots att ca 50% är kvinnor så röstar endast någon % på Fi. Det betyder att frågorna man lyfter fram som viktigast och profilerar sig med inte tilltalar kvinnor i allmänhet. Min åsikt rätt eller fel är att jämlikheten kidnappats av en elit akademiker som slåss för sina särintressen: Genus normer Hen strukturer könsneutrala dagis mfl ord som inte ligger en ”vanlig” människa! nära. Det är inte vår vardag som kläs i såna ord och frågor. Tyvärr. Jag är för jämlikhet och bryr mig om detta i frustration då jag tycker det är för viktigt för att slarvas bort. Självkritik är på sin plats, för hur Fi än vrider och vänder på det så har man kapitalt misslyckats när inte ens kvinnor kan identifiera sig i debatten. Alla partier försöker via olika metoder/opinionsunders. närma sig den sk ”Verkligheten” (hatar den klyschan) men förankringen verkar helt borttappad inom feminismen, en liten likasinnad grupp dunkar varann i ryggen och tiger ihjäl oliktänkande. Likströmning är lika farlig när det är kvinnor som när enbart män samlas.
  Lidija Praizovic är för övrigt något på spåret.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s