Internationella kvinnodagen.

 

 

Den internationella kvinnodagen börjar lida mot sitt slut och för första gången har jag på riktigt känt att dagen har betytt något för mig. Jag kommer att utveckla vad feminism är för mig någon dag framöver, fram tills dess tycker jag att ni ska lägga några minuter på att läsa Jennys blogginlägg där hon ger tips till män samt detta öppna brev till den pursvenske mannen.

Idag har jag vandrat i RFSUs barnvagnsmarsch mot mödradödlighet, något de gjort till en årlig tradition. Vi var en massa föräldrar, vänner och eldsjälar som vandrade med barnvagnar, bärsjalar, hundar och allehanda ekipage mellan Järntorget och Bältesspännarparken. Jag känner mig aldrig så fierce som när jag får delta i aktioner och aktiviteter där trafik leds om eller spärras av för händelsens skull. Liv Strömqvist hade för BRIO designat det regnskydd som delades ut gratis till alla deltagare. Grattis till mig som fick världens snyggaste, ballaste regnskydd som dessutom är en miljon gånger bättre än den trötta förhud till regnskydd jag hade sedan tidigare. Det hela var bra, trevligt och kändes viktigt.

Nu är dock klockan missinassen och jag har en familj, en film och en påse lösviktsgodis att tänka på så GÅ OCH LÄGG ER! GÅ OCH LÄGG ER SA JA TE ER!

20130308-223556.jpg

20130308-223606.jpg

20130308-223626.jpg

20130308-223640.jpg

2 thoughts on “Internationella kvinnodagen.

  1. Men åh! Besvikelsen över att jag missade detta!! Ett annat fint sätt att hjälpa till på för att minska mödradödligheten är att delta i olika stick- och virkprojekt som anordnas genom olika organisationer. Man stickar och virkar bebisgrejer som skickas till olika sjukhus i tredje världen som i sin tur delas ut gratis till de mammor som tar sig till sjukhus istället för att föda hemma som i sin tur gör att kvinnorna får hjälp de inte hade fått annars som sedan leder till att både barn och mammor har större chans att överleva. Det krävs naturligtvis att man kan sticka och virka men många projekt tar även emot köpta bebiskläder! Himla fint tycker jag!

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s