Tjejgrejer.

Idag har jag umgåtts med min mamma som är i stan för min systerdotters namngivningsceremoni som äger rum på lördag. Vi har shoppat lite, fikat och fått kvalitetstid ihop. Jag tycker nog att vi alltid haft en bra relation men förståelsen och bandet mellan oss har verkligen stärkts av att jag själv är ett stycke mamzi nu för tiden.

I det hela en mycket bra dag. Införskaffade några vrålsnabba leggings, en klassiskt snygg regnjacka i galon samt en bok om SNIPPOR!

Vad fantastiskt att hitta en bok som vänder sig till (något större) barn och som helt ogenerat berättar om och beskriver snippan/fittan. Denna kroppsdel som under hela mitt liv varit så tabubelagd och helig att den inte ens haft ett riktigt och enhetligt namn som vare sig låter gynekologkliniskt (slida/vagina), vrålporrigt/vulgärt (fitta) eller hejkon bejkon-buskis (framstjärt/skäggbiff). Finns ju miljarders triljarders vedertagna namn för penis men snippan kan vi inte ens komma på ett enda ”okej” namn för. Förrän nu då. Läste på twitter om någon som hade läst en barnbok där det stod något i stil med ”där pojkar har snoppar har flickor ett streck”. ETT STRECK? Men hallå, inte konstigt att unga tjejer och flickor tycker och tror att de är freaks som tänker på sex, är nyfikna på sin kropp eller onanerar NÄR DE INTE ENS HAR ETT NAMN PÅ SITT KÖN. Streck, schmeck. Vilket skämt. Heja denna bok!

(Tilläggas bör nu att jag endast bläddrat igenom den och alltså nu hyllar själva idén snarare än boken i sig. Jag återkommer med en recension om boken som sådan)

Imorgon är det förresten internationella kvinnodagen. HEJA OCH HURRA! Jag tänkte ta med mig V och fira såhär.

20130307-220408.jpg

20130307-220418.jpg

20130307-220424.jpg

20130307-220432.jpg

20130307-220437.jpg

One thought on “Tjejgrejer.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s