Plötsligt händer det!

För några minuter sen fick jag feeling och tinade upp det gymmedlemskap som legat fryst sen jag i juli rannsakade mig själv och höggravid spatserade in på SATS där jag vrålade ”NOG! NU FÅR DET VARA NOG!”. Det hela föranleddes av ett X antal träningsbefriade månader som knappaste berodde lika mycket på graviditet som på lättja. 

Nu märker jag dock hur den gamle kröppen håller på att falla ihop i takt med att min bebis växer och blir stor och tjock. Min otränade rygg orkade knappt med mig själv innan när jag var en liten mager spätta med myggbettsbröst. Nu krackelerar den allt mer ju tyngre grejer jag sportar på framsidan av kroppen. Magen vägde bly, tuttarna ska vi inte ens prata om och mitt fine lille börn är en riktig liten Karelin-bebis. Kort sagt, jag måste börja träna om jag ska orka med min vardag. 

Image

Jag har en minst sagt spänd relation till konceptet ”träning”. Min mor brukar beskriva det som att ”musiken räddade mig från idrotten” medan jag stirrar sanningen i brunögat och säger som det är – jag blev aldrig vald på gympan. Med all rätt. Medan alla mina klasskamrater spelade fotboll och dansade från minuten de vrålandes pressades fram ur slidgången spelade jag hellre gitarr eller tv-spel. Musikalisk är jag och har alltid varit, men jag har cirka noll förmåga att röra mig till musik vilket innebär att jag aldrig hellre varit någon dansare (om man bortser från de tequilastinna ögonblick då jag helt enkelt förträngt detta och åstadskommit något jag närmast kan beskriva som ”köttbalett”). Försöker jag mig på någon aerobicsklass så är jag idioten längst bak som lär sig rörelsen/danssteget precis när det är dags att byta till nästa grej i koreografin.

Jag har aldrig sprungit någon längre sträcka, jag kastar ”mitt bästa” som andra kastar när de skojar till det med sin vänsterarmen, jag kallar ”bänkpress” för ”sträckbänk” och jag lär mig aldrig de sociala koder som gäller i samtliga gemensamma duschutrymmen. 

Jag har trots detta någon vision om att jag tycker att det är kul att gå till gymmet och att jag blir bra på det när jag väl kommer igång. Den här gången har jag liksom inget val. Min kropp orkar inte med och jag vill inte vara en trött gammal morsa som inte orkar leka med sitt barn. Fram tills dess att jag blivit grym och fit lämnar jag denna video som beskrivning på hur ni lättast hittar mig i träningssalen. Det är jag som bär vit tröja.

5 reaktioner på ”Plötsligt händer det!

 1. De finns ju på alla gym och på alla klasser, och de är grymma! För de är på gymmet, de tränar. Jag är hon i vit tröja med. Särskilt för nåt hände med min redan undermåliga balans och motorik när Esther föddes. Men det blir bättre tack och lov.

  Så heja dig!!

  Gilla

 2. Hahaha! Jag är också hen i vit tröja! En av anledningarna till att jag inte vågar mig på Zumba trots att jag tycker det verkar assköj. Men tack för inspirationen! Jag kastade mig ner på golvet och gjorde mamma-mage-övningar och plankor på en gång efter att ha läst detta inlägg!

  Gilla

 3. Hahaha! Herregud, jag spyr av skratt! Jag ska titta på videon fem gånger till innan jag somnar av utmattning. Imorn ska jag inspireras av dig och skita i att jag också alltid blev sist vald på gympan och gå till det där gymmet jag betalar för varje månad. Ingenting lär ju bli bättre om en inte jobbar på det.
  Jag har förresten alltid haft en bra taktkänsla och är hyfsad på att spela trummor och bra på att dansa, övrig musikalitet finns inte ens i lilltånageln på denna donna.

  Gilla

 4. Känner igen mig. Dock har jag precis kommit igång igen ( i tisdags rättare sagt) och har börjat springa (OMG). Får se om jag håller ut men kroppen tar stryk av graviditeter, amning, bära och kånka och sova dåligt så det behövs. Mer än någonsin.
  Lycka till.

  Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s