Bebisöppet.

Idag tog jag mig i kragen och besökte en bebisaktivitet för första gången. Har länge dragit mig för att gå på öppna förskolor och dylikt på grund av risken för att lillen skall smittas med RS-virus, men nu fick det alltså vara dags. Aktiviteten för dagen blev Bebisöppet på gamlestadens bibliotek. Vi var ett par mammor, ett par pappor och en drös barn som sjöng barnsånger, pratade, drack kaffe och lyssnade på en liten föreläsning om bilbarnstolar.

Jag blev mycket förtjust i det hela och ser redan fram emot nästa tisdag. Tydligen har de varje vecka bebissång och en programpunkt inplanerad.Tisdag den 26 mars är programpunkten ”Vi har läst och diskuterar Ge ditt barn hundra möjligheter istället för två av Kristina Henkel”.

Adlibris beskriver boken som följer:

En bok för föräldrar och andra vuxna som är nyfikna på hur barn kan ges fler möjligheter i en könsstereotyp vardag.

Författarna skriver om situationer där barn könas och görs till flickor och pojkar. Fällorna och kruxen handlar om alltifrån leksaker och kläder till vänskap och känslor. Till varje fälla finns praktiska och konkreta tips. En verktygslåda för dig som vill skapa utseendemässig, språklig, vänskaplig, känslomässig och kroppslig jämställdhet.

Lånade boken och passade på att betala en gammal biblioteksskuld jag tydligen hade. Så peppad nu! Varför har jag inte gett sådana här saker en chans tidigare?

Image

Sen kan jag lite kort tillägga att det inte direkt skadade att det var vårväder i Göteborg idag. Mitt stackars bäcken kommer att få betala för det då jag, trots mina problem med foglossning, tog en riktigt lång solskenspromenad efter biblioteksbesöket. Så härligt. *carpar ihjäl mig*

20130226-163754.jpg

20130226-163815.jpg

20130226-163855.jpg

3 reaktioner på ”Bebisöppet.

  1. Snacka om fullträff att hamna på sånt bebishak första gången! Jag har läst delar av boken (jag är usel på böcker) och den var riktigt bra. Eller ja, delarna då.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s