Soffa

Jag vet inte om vår soffa designades med barnfamiljer i åtanke. Jag vet inte om de som framställde tyget visste exakt hur fläcktåligt det är (det gör de förmodligen då jag gissar att sofftyget testkörts i någon NASA-hangar någonstans i den amerikanska södern) Jag har ingen aning alls om hur många liter bröstmjölk och kräks som för tillfället finns i soffan, mer än att det förmodligen handlar om flera liter.

Det enda jag egentligen vet om soffan är att den är begagnad och att det, för varje gång en bebisspya spårlöst tränger sig in i tyget, blir obekvämare och obekvämare att tänka på hur de forna soffägarna förmodligen också prokrastinerat sofftvätt in absurdum. Hur de skjutit den så långt framför sig att den helt enkelt aldrig blivit av. Den tanken leder mig osökt in på allt de har gjort i soffan. Hur de suttit med sina nakna arslen mot tyget,  hur de förmodligen ägnat sig åt tidelag och barnamord i soffan. Hur de använt den som förvaring för alla de ihjälkörda djur de tänkt konservera vid ett senare tillfälle.

Framförallt tänker jag på hur jag alltför ofta ligger och gnosar ned mig i den med ansiktet först.

20130221-144321.jpg

Den rövgnuggade dödssoffan och en helt vanlig pose av en helt vanlig morsa. (Bebisen på bilden väljer att vara anonym pga den pinsamma morsan som ligger och skrevar)

 

En reaktion på ”Soffa

  1. hehe vi har tvättat vårt sofföverdrag en gång sen vi skaffade den (vilket var nån gång under krita-perioden), känner mig duktig nog när jag dammsuger den nån gång ibland, ja mena att dammsuga den är ju nääästan som att tvätta den, så då kan man gnussa ner ansiktet med gott samvete igen i miiiinst en evighet innan det är dags igen.

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s