Sentimentalitet-hen.

På grund av dagens väder (som presenteras i samarbete med ”D e röva”) har jag gett mig själv (med tillhörande bonsaimänniska) dispens från alla förväntade moderliga aktiviteter. Med detta har jag även gett mig själv tillåtelse att bara sitta i soffan och glo på dålig dag-TV. Tydligen har jag Sol-Brithska kvaliteter när det kommer till detta då jag på sekunden lyckats pricka av början på reprisen av 2011 års finaste förlossnings-TV ”En unge i minuten”. Tydligen kände den här gamla post partum-kroppen på sig att vi ville gråta och snörvla idag. *plockar fram näsdukarna*.

Det är otroligt vad nostalgisk och sentimental jag blir jag tänker på min graviditet och förlossning. Med jämna mellanrum plockar jag fram min förlossningsjournal, läser min graviddagbok samt förlossningsberättelse och försöker förstå att jag redan har gjort allt det där och att det redan är över. Att det var jag som hade den där runda kulmagen. Att jag gick och längtade efter min bebis i nio långa månader och sen låg på den där förlossningssalen i över ett dygn. Att jag redan har gjort allt det där och att den tiden av mitt och min lilla bebis liv redan är förbi.

Det känns så otroligt märkligt att jag saknar att vara gravid och att jag längtar efter att få föda barn igen, med tanke på hur mycket jag våndades under både graviditet och förlossning. Märkligt, men fint. Jag längtar tills jag får göra det igen, och det känns skönt att kunna säga det.

Eventuella småsyskon kommer dock att få dröja ett par år, tills vi har studerat färdigt och har bra ekonomiska förutsättningar att hälsa en ny liten världsmedborgare välkommen till stora världen. Fram tills dess tänker jag njuta av min tillvaro som enbarnsmor. Dessutom ska jag börja vara snäll mot min kropp och göra den stark och välmående innan jag ger mig på något så hälsovådligt som en graviditet igen. Snart iallafall. *gömmer skålen med chokladbollssmet under soffan*

ImageImageImage

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s