Framtidsfunderingar.

Idag har vi haft en lugn och stillsam dag där vi inte gjort många knop. Snorig bebis och halvförkyld mamma gör sig bäst på hemmaplan och därför har vi inte ens tagit oss utanför dörren för en promenad. På måndagar får jag inte avlastning förrän sent på kvällen då pojkvännen varannan vecka har aktiviteter han pysslar med direkt efter jobbet, vilket gör att jag kan ofta tar det ordentligt lugnt då. Är skönt att få pussla ihop dagen bäst jag vill utan att få dåligt samvete över allt jag ”borde” göra.

Vi hade ett långt samtal igår om hur vi vill lägga upp livet och vardagen efter föräldraledigheten. I höst går jag tillbaka till skolan och påbörjar termin fyra av sex på medie och kommunikationsvetarprogrammet vid Göteborgs universitet. När jag går till skolan går min sambo på föräldraledighet och är föräldraledig till våren nästa år. När bebis fått förskoleplats kommer vi förhoppningsvis att kunna pussla ihop vardagen på ett bra sätt så att vi alla tre får vara hemma så mycket vi bara kan och har råd till. När jag har läst färdigt och förhoppningsvis börjat arbeta kommer min sambo att ta vid och läsa det han vill.

Jag har idag klickat hem en kurskatalog för att välja kurser inför hösten. De 30 poäng jag läser då ingår i mitt program men är valfria vilket innebär att jag får möjlighet att spetsa mig på ett område eller en kompetens jag själv väljer utefter intresse/behag.  Många väljer att åka på en utbytestermin men det är uteslutet för mig. Vad det blir för mig har jag inte bestämt än, men oavsett så längtar jag SÅ efter att få komma tillbaka till skolan och få studera igen. Tyvärr har min klass gått vidare och kommer då att vara på termin sex (här kan ni tänka er någon ledsam fiolmusik och en sol som går ned) men jag kommer säkerligen att komma in i någon ny trevlig klass.

Det ska bli spännande att kombinera studier med att vara småbarnsförälder. Jag ser detta som en möjlighet att en gång för alla få strukturera upp mitt pluggande ordentligt. Det kommer liksom inte fungera att glida mig igenom luugna, lååångsamma perioder utan plugg för att sen HETSPLUGGASÖNDERMIGINFÖRTENTAGENOMATTBOPÅUNIVERSITETSBIBLIOTEKET. Ordning och reda kommer det att behöva vara. Får ta och köpa massa fina filofaxer, pärmar, block, mopsar och andra saker man behöver för att strukturera upp sin tillvaro. *ler blondinbella*

 Sover under bordet.

Grupparbete, vecka 10. Någonstans mellan sömn/kräkning.

Någon som har tips på någon som bloggar bra/roligt/intressant om att kombinera studier/småbarnsår?

 

En reaktion på ”Framtidsfunderingar.

  1. apans.se Hon tog upp sitt pluggande när först barnet var 11 månader och kämpar vidare med plugget även med barn nr 3. (Men kanske funderar på paus, inte jätteinsatt.)

    Gilla

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s