Välkommen, stig på.

Hur kommer det sig att jag är allergisk mot att lägga saker på minnet? Eller förresten, det är inte sant. Hur kommer det sig att jag är allergisk mot att lägga VIKTIGA saker på minnet? Fråga mig vad hemköp hade för kortvaror vecka 34 förra året eller vilken färg vår granne har på cykelhjälmen, så kommer jag garanterat ihåg. (Broccoli/rosa). Om det är någonting viktigt? Inte så troligt.

Såhär:

Eftersom vi bor i en hyresrätt så dimper det med jämna mellanrum ned lappar om underhåll i brevnedkastet. Det är fläktar som skall undersökas, ventiler som skall rensas, proppskåp som skall undersökas, elmätare som skall läsas av, laxar som skall flaxas och braxar som skall vaxas. (Eller något i den stilen). Innan jag blev föräldraledig så var mitt stora problem med att ständigt glömma bort dessa besök att jag även glömde bort att städa innan. Överraskningsbesökarna fick således inleda besöken med träningspass där de fick ta sig igenom livsfarliga grenar som ”240 centimeter troshopp”, ”1,5 meter pantpåseklättring” och den fruktade ”3000 millimeter klädhögsorientering”.

Nu sen bebin kom är jag hemma mer eller mindre hela tiden, vilket innebär att det oftast ser fint ut. Nu är problemet istället min personliga hygien. Med KIRURGISK precision lyckas vår vaktmästare pricka av samtliga tillfällen då jag, i snälla ordalag, utstrålar en påtaglig ”Lasse Kongo-aura”. Går jag omkring med bebisbajs på amningslinnet, oborstade tänder och ett skatbo på huvudet kan jag ge mig fan på att fastighetsvärden/jehovas/com hem ringer på i samma stund som bebin börjar skrika.

Idag kom hen in ganska precis två sekunder innan jag insåg att mjölkpatten ej var tillbakastoppad innanför amningslinnet utan hängde fritt. Peekabo!

(Livet som föräldraledig bjuder på så möe spänning va?)

2 reaktioner på ”Välkommen, stig på.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s