Efterrätt för lata mähän

Hittade en gammal dammig burk i hyllan i köket. Pappa syltar och saftar järnet när det är höst och förra året fick vi en burk med päron inlagda i en sockerlag med kanel/kardemummasmak. Den har bara stått och varit snygg i hyllan i köket fram tills nu då vi insåg att vi hade vaniljglass och smördegsark i frysen.

Så jag lagade lite efterrätt.

20130127-180244.jpg
Hackade upp päronen till småbitar och lade en rågad matsked av dem tillsammans med en tesked smör på ett smördegsark stl 10×10 cm. Dängde på kanel och råsocker och vek sedan försiktigt ihop det hela till ett vackert bakverk och så levde vi lyckliga i alla våra dagar. Eller ja. Det blev jättefult så jag blev jättearg och knycklade ihop skiten och vrålade någonting argt om ”sabla ica basic-smördeg” innan jag penslade päronhögarna med ägg och slängde in det i ugnen på 225 grader. Tog typ 10 minuter och blev jättegott trots trolldegslooken.

Kommentera

Vänligen logga in med någon av dessa metoder för att lägga till din kommentar:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s